Lowe Romania, un grup format din sapte companii si lansat in urma cu 20 de ani, va avea anul acesta o cifra de afaceri de circa 50,5 milioane de euro, a declarat Veronica Savanciuc, presedintele si CEO-ul grupului.

Grupul Lowe si-a inceput operatiunile in februarie 1993 prin compania Plus Advertising, una dintre primele agentii de publicitate full service din Romania.

In 1995, agentia lansata de Veronica Savanciuc si Paul Radu s-a afiliat la reteaua internationala Lintas, membra Interpublic, unul dintre primele patru holdinguri de comunicare din lume.

In prezent, Lowe Romania este format din sapte agentii, cu afaceri de 50,5 milioane de euro estimate pentru acest an.

„Ne amintim despre cum a inceput totul: intr-o zi friguroasa de februarie a anului 1993, cu sapte oameni si doua calculatoare Apple Macintosh. Peste 500 de oameni frumosi, creativi si atat de diferiti au facut parte din povestea Lowe Romania de-a lungul timpului. Acum, 20 de ani mai tarziu suntem sapte companii, fiecare recunoscuta si multipremiata in domeniul ei de activitate”, spune Veronica Savanciuc, presedinte & CEO Lowe Romania, grup cu peste 200 de angajati.

Lowe a creat campaniile de comunicare pentru lansarile unor branduri precum Raiffeisen Bank, Unilever, Nestea, Tuborg, Gothaer sau Staropramen, a gestionat rebrandinguri pentru Dero, Rexona, Adesgo, Kinder Surprise si a creat campanii precum “AMIGO si esti ca nou”, “Tu si Tuborg!”, “Timisoreana. Povestea merge mai departe”, “Citeste o carte!” (campanie pentru Ministerul Culturii), Campania de imagine pentru Festivalul International de Film DaKino (2006).

Cel mai vechi client al grupului este Unilever, cu care cei de la Lowe Romania lucreaza din prima zi. Pe de alta parte, agentiile Lowe&Partners si Initiative lucreaza de aproape 18 ani cu Johnson&Johnson, iar de 11 ani Electrolux este clientul companiei de relatii publice GolinHarris. De asemenea, Wrigley este client al agentiei de digital SeniorHyper de 8 ani, iar Orange Romania este clientul grupului Lowe de 9 ani.

Companiile din grupul Lowe Romania sunt Lowe & Partners (creatie), Initiative (media), GolinHarris (PR), SeniorHyper (digital) Medic One (comunicare medicala), BPN (media), Mobile Works (marketing pe dispozitive mobile).

Grupul Lowe este partener al Interpublic Group, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume, din New York, USA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri