Mai multe tari participante la Eurovision au incercat "sa cumpere" note mari din partea juriului, a declarat pentru un ziar din Suedia un membru coordonator al unei delegatii care a lucrat la editia de anul acesta, informeaza dailymail.com, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, membrul coordonator al delegatiei respective, care nu a dorit sa-si faca public numele, a declarat in aceasta saptamana pentru o publicatie din Suedia ca a fost contactat de reprezentantii mai multor tari rivale pentru a incheia intelegeri prin care juriul sa le acorde note ridicate.

Membrul coordonator, care a facut parte din echipa editiei de anul acesta a concursului Eurovision, care a avut loc la Malmo, in Suedia, a acuzat echipa din Azerbaidjan, care a castigat competitia din 2011, ca i-a oferit "suficienti bani pentru a trai un an intreg" daca va putea aranja ca juriul sa le acorde punctaje mari.

De asemenea, acesta a sustinut ca membrii delegatiei din Azerbaidjan le-au oferit studentilor din Lituania cartele de telefon gratuite si i-au platit pentru a vota. Pe de alta parte, sursa a declarat ca a fost contactata de o parte din membrii echipei din Macedonia, care sperau ca pot sa obtina o intelegere pentru semifinala concursului.

Potrivit Daily Mirror, sursa a adaugat ca au existat alte trei tari care au incercat sa gaseasca solutii similare "in culise".

Bonnie Tyler, reprezentanta Marii Britanii la Eurovision 2013, care s-a clasat in finala pe pozitia a 19-a dintr-un total de 24 de tari, a dezvaluit pentru un ziar din Franta ca a auzit ca delegatia rusa intreband de ce nu a primit voturile pe care le-a platit.

Sietse Bakker, coordonator Eurovision, a declarat pentru Daily Mirror ca European Broadcasting Union (EBU), organizatorul evenimentului, investigheaza aceste acuzatii. "Avem o politica foarte clara atunci cand exista astfel de speculatii", a spus aceasta.
"In primul rand, intotdeauna cercetam acuzatia. Si, daca vom gasi dovezi reale ca regulile concursului au fost incalcate, vom impune sanctiuni ferme si vom face tot ce ne sta in putinta pentru a evita astfel de situatii in viitor".

Potrivit Daily Mirror, expertii in concursul Eurovision se tem ca, desi o fost promisa o ancheta vizand aceste posibile cazuri de coruptie, nu va fi intreprinsa nicio actiune reala.

Eurovision a devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitate indoielnica, recitaluri bizare si voturi despre care nu o data s-a spus ca se dau pe criterii politice. Este uimitor cat de multe tari au acordat cele mai mari note vecinilor, editie de editie. Cu toate acestea, Eurovision isi are fanii infocati. Castigatorul concursului se bucura de atentie si prestigiu, iar, de-a lungul timpului, printre acestia s-au numarat si nume care au facut legenda in muzica - ca Abba, Julio Iglesias, Johnny Logan si Celine Dion.

La concurs participa tarile membre ale European Broadcasting Union (EBU), o organizatie infiintata in 1950 de 23 de reprezentanti ai televiziunilor europene, intr-o conferinta care a avut loc la Devon. In prezent, insa, in EBU sunt aceptate si tari non-europene, astfel explicandu-se participarea unor tari ca Maroc si Israel.

EBU a venit cu ideea concursului Eurovision in 1955. Era un proiect extrem de ambitios pentru acele timpuri - televiziunea prin satelit nu fusese inca inventata, iar Europa nu mai avusese niciun astfel de eveniment care sa-i reuneasca tarile. Cu toate acestea, a fost un succes, prima editie avand loc in Elvetia, in 1956.

Doar sapte tari au participat in primul an - Belgia, Franta, Germania, Italia, Olanda, Elvetia si Luxemburg. Insa concursul a fost urmarit de patru milioane de telespectatori din cele sapte tari - o cifra record pentru acea vreme.

Concursul este unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri