Sorin Ovidiu Vintu a venit la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a da declaratii in dosarul in care se fac cercetari privind modul in care au fost vandute actiunile Realitatea Media, conform Mediafax.

La intrarea in sediul DNA, Sorin Ovidiu Vintu nu a vrut sa faca declaratii.

Sorin Ovidiu Vintu a mai fost audiat ca martor in acest dosar in 5 august si in 27 august.

In acelasi dosar a fost audiat, in 13 august, si Cozmin Gusa, el spunand ca a dat declaratii in calitate de martor si a vorbit cu procurorii despre Codrut Marta, Elan Schwartzenberg, Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita.

Gusa preciza ca acest caz este desprins din cel in care este cercetata disparitia lui Codrut Marta, astfel ca, implicit, a fost intrebat de anchetatori care a fost rolul acestuia in Realitatea Media. El a spus ca, la un moment dat, Codrut Marta a detinut o functie de administrator al unei componente a grupului, respectiv agentia de presa Newsin, declaratiile pe care le-a dat fiind despre vizitele lui Marta la aceasta publicatie.

Citeste si:
Actiune in instanta in SUA contra Lufthansa, in cazul Germanwings
Rudele victimelor zborului...

Intrebat ce a declarat despre contributia lui Elan Schwartzenberg, Gusa a spus ca nu a mai vorbit cu acesta dinainte de plecarea sa din tara. El a precizat ca oricum nu mai avea multe de discutat cu Schwartzenberg, dupa ce a acesta ar fi incercat sa instraineze marcile Realitatea unei firme din Marea Britanie.

Gusa a mai spus ca a fost intrebat si despre legaturile sale cu Sorin Ovidiu Vintu, aratand ca le-a intrerupt in primavara lui 2010, din initiativa sa, acesta fiind si motivul pentru care nu a dorit sa comenteze "prostiile spuse de un fost prieten".

Si fiica lui Sorin Ovidiu Vintu, Ioana, a fost audiata la DNA, in 2 august, tot in calitate de martor.

Surse judiciare au declarat ca Ioana Vintu a fost chestionata de procurori in legatura cu modul in care s-a facut preluarea actiunilor Realitatea Media dupa ce Elan Schwartzenberg a iesit din actionariatul trustului.

Citeste si:
Parchetul a clasat dosarul de plagiat al lui Negoiță, după 3 ani de...
Parchetul General a clasat...

Potrivit surselor citate, ar exista suspiciuni ca Realitatea Media ar fi fost preluata in mod abuziv de catre societatea Strategies Research Investments SRL, ai carei actionari sunt Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru.

Totodata, anchetatorii verifica si modul in care Elan Schwartzenberg a cumparat actiuni din Realitatea Media, au precizat sursele citate.

In acest dosar, se fac cercetari prealabile, nefiind nimeni urmarit penal, au mai aratat sursele citate.

Actionariatul societatii Realitatea Media SA a fost modificat oficial pe 8 martie 2013, conform documentelor depuse la Oficiul Registrului Comertului.

Citeste si:
Sorina Pintea nu scapă de controlul judiciar
Curtea de Apel a întors...

Din actionariatul Realitatea Media SA, care se afla in insolventa, a iesit Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited. Din actionariatul Realitatea Media SA nu mai fac parte nici omul de afaceri Elan Schwartzenberg si nici copiii lui Sorin Ovidiu Vantu.

In 10 aprilie 2012, Ioana Vantu a fost numita director al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited - care era principalul asociat al societatii Realitatea Media SA, aceasta fiind atunci detinatoarea licentei audiovizuale a televiziunii Realitatea TV.

Tot atunci, Ioana si Ionut Vantu, copiii lui Sorin Ovidiu Vantu, au preluat impreuna 82% din actiunile Bluelink, in timp ce omul de afaceri Elan Schwartenberg a ramas cu 9% din actiunile firmei (in loc de 90,9091% din actiunile Bluelink, pe care le detinea din aprilie 2011). Restul de 9 procente din Bluelink ii revenea lui Vitalie Dobanda - un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vantu, potrivit unor informatii publicate de site-ul Rise Project si paginademedia.ro.

Pe de alta parte, Elan Schwartenberg a declarat, pe 4 iulie 2012, pentru MEDIAFAX, ca Bluelink Comunicazione a vandut creanta pe care o avea la Realitatea Media unei firme din Ungaria, fapt pentru care, in prezent, Bluelink are doar o valoare "emotionala".
Ioana Vintu anuntase oficial, pe 2 mai 2011, intr-o conferinta de presa, ca Elan Schwartzenberg este noul proprietar Realitatea Media, iar tatal ei nu mai este asociat in niciun fel in aceasta afacere.

In prezent, asociatul majoritar al Realitatea Media SA este societatea Strategies Research Investments SRL (86,513817357%), ai carei actionari sunt Cozmin Gusa (50%) si Maricel Pacuraru (50%)

Ceilalti asociati ai Realitatea Media SA sunt: Sindicatul National "Petrom-Energie" (5,423391979%), PSV Company SA (7,555789039%), SC Global Video Media SRL (0,507001207%), Florin Bercea (0,000000139%), care este si administrator special al Realitatea Media SA, Eugen Gheorghe Luha (0,000000139%), Gheorghe Cristian Toroipan (0,000000139%).

Societatea Realitatea Media, care detine televiziunea de stiri Realitatea TV, se afla in insolventa din septembrie 2011. Administratorul judiciar al Realitatea Media este Judiciar HM Expert IPURL.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
BREAKING: Realitatea TV a pierdut licenta audiovizuala
Setari Cookie-uri