Roger Waters, membru fondator al trupei britanice, i-a dat in judecata, atunci cand a parasit Pink Floyd in 1985, pe fostii lui colegi David Gilmour, Nick Mason si Rick Wright, cerand justitiei ca acestia sa nu aiba dreptul sa continue sa sustina concerte sub numele "Pink Floyd".

"Credeam ca ei se insala si, de fapt, eu eram acela care se insela. Atunci, le-am spus, in epoca: «Ascultati, s-a sfarsit, Pink Floyd nu mai exista». Iar ei mi-au raspuns: «Despre ce vorbesti? Este un nume cu valoare comerciala, nu poti sa proclami pur si simplu ca el trebuie sa inceteze sa existe»", a declarat Roger Waters, in varsta de 70 de ani.

Celebrul basist, care s-a lansat apoi intr-o cariera solo, dupa epoca Pink Floyd, a anuntat in acelasi interviu ca se pregateste sa intre din nou in studiourile de inregistrare: "Am o idee foarte bine conturata in minte si o voi dezvolta si voi lansa cel putin inca un album", a declarat Roger Waters. Cel mai recent album al sau se intituleaza "Ça Ira" si a fost lansat in 2005.

In ultimii ani, muzicianul britanic a sustinut mai multe turnee pe cele mai mari stadioane din lume, readucand la viata opera-rock "The Wall", inspirata din cel mai celebru album al trupei Pink Floyd, lansat in 1979.

The Wall, o poveste despre...
Citeste si: The Wall, o poveste despre totalitarism si libertate in Bucuresti....

Roger Waters a sustinut, pe 28 august, in Piata Constitutiei din Bucuresti, impresionantul show "The Wall", in fata unui public de peste 50.000 de persoane.