Companiile cheltuiesc anual in jur de 40 de milioane de euro pentru a brandui diferite produse, a declarant Sebi Vasilescu, director general al Samdam Gifts Romania, o companie cu afaceri de 1,1 milioane de euro anul trecut si filiala locala a belgienilor de la Samdam.

Grupul Samdam a cumparat in aceasta vara businessul de produse promotionale Ranco de la Radu Holding, un grup de firme detinute de Radu Octavian, cifra de afaceri a filialei locale urmand sa fie in urma acestei achizitii de 3 milioane de euro in 2013. Totodata, potrivit oficialilor companiei, prin aceasta achizitie Samdam ajunge al doilea jucator pe o piata estimata la circa 40 de milioane de euro pe an. Pe primul loc in domeniu este compania Hell Advertising.

Ranco Promotional Products a avut anul trecut afaceri de 2,3 milioane de euro si pierderi nete de circa 12.000 de euro, conform Ministerului de Finante. De asemenea, compania a avut un numar mediu de angajati de 30 de persoane.

Pe de alta parte, Samdam Gifts Romania a avut anul trecut afaceri de 1,1 milioane de euro, profit net de 8.500 de euro si 31 de angajati.

Reprezentantii Samdam Gifts Romania, o companie prezenta pe piata locala din 2008, nu au precizat care este valoarea tranzactiei.

Cei de la Samdam au deschis in aceasta saptamana un showroom cu articole promotionale (produse pe care companiile le inscriptioneaza cu numele ori brandurile din portofoliu pentru a se promova), acesta avand 200 de metri patrati si implicand o investitie de 100.000 de euro. Showroom-ul este un de tip business-to-business, clientii si agentiile de publicitate avand astfel posibilitatea sa isi aleaga produsele prin care vor sa se promoveze.

„Decizia de a deschide acest showroom in Bucuresti se datoreaza faptului ca, de curand, compania Samdam Gifts si-a consolidat pozitia in piata, in contextul in care a achizitionat businessul Ranco de la Radu Holding. Achizitia unuia dintre cei mai importanti jucatori din piata de profil, propulseaza Samdam Gifts pe pozitia a doua in topul celor mai profitabile companii specializate in distributia de articole promotionale din Romania. Achizitia facuta, echipa de vanzari consolidata si showroom-ul din Bucuresti sunt doar cateva din premisele care ne determina sa declaram ca cifra de afaceri a companiei Samdam, in primul an de la achizitia Ranco va fi de 3 milioane de euro, urmand ca in anul urmator aceasta sa creasca la 4 milioane de euro” explica Vasilescu.

Samdam Gifts Romania are birouri in cinci orase la nivel local (Bucuresti, Baia Mare, Cluj Napoca, Iasi si Timisoara) si 28 de angajati. De asemenea, aceasta detine propriile spatii de productie, depozitare si personalizare (gravura, broderie, serigrafie/ transfer, tampografie).

Compania face parte din grupul Samdam Europe, care activeaza in importul si distributia de obiecte promotionale din 1994, incepandu-si activitatea in Belgia, apoi consolidandu-si pozitia prin infiintarea unor noi birouri in: Franta (2005), Olanda (2006), Hong Kong (2007) si Romania (2008).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri