Docuart a dat startul competitiei filmului documentar inca de joi, 26 septembrie, si continua proiectiile pana duminica. Documentare precum Pacatoasa Teodora, Stremt '89, Vorbitor sau Gone Wild, prezinta imaginea unei Romanii altfel, mult mai personala.

Primul festival de improvizatie din Romania se incheie weekendul acesta cu doua spectacole All Stars care ii vor aduce fata in fata pe cei mai buni improvizatori ai competitiei, intr-un joc fara reguli, scenariu sau decoruri.

Festivalul George Enescu isi inchide portile o luna de spectacole simfonice si camerale cu adevarat de exceptie. Royal Philarmonic Orchestra incheie festivalul, cu un program ce include lucrari de Brahms, Ceaikovski, Mahler si Enescu.

La Teatrul Act se joaca duminica, 29 septembrie, piesa lui Chazz Palminteri, Fidelitate. Ecranizata in 1996, avandu-i ca protagonisti pe Cher, Ryan O'Neal si pe insusi Palminteri, Fidelitate are toate ingredientele unui succes in stil Chazz: the hit man, mafia siciliana, umorul noir.

Weekendul acesta intra in cinematografe doua drame, Rush si Runner Runner. Rush, regizat de Ron Howard (A Beautiful Mind, Cinderella Man, Apollo 13) il reuneste pe acesta cu scenaristul Peter Morgan (Frost/Nixon). Bazat pe povestea reala a rivalitatii intre pilotii de Formula 1 Niki Lauda si James Hunt, Rush se prefigureaza ca o cursa catre celebritate intre actorii titulari: Daniel Brühl si Chris Hemsworth.

Citeste si:

Runner Runner, cel mai nou film al regizorului Brad Furman (The Lincoln Lawyer), impresioneaza mai ales prin distributie: Ben Affleck, Justin Timberlake si Anthony Mackie, si prin prezenta lui Leonardo DiCaprio in lista producatorilor.

La capitolul muzee, weekendul 27-29 septembrie marcheaza ultima sansa de a vizita expozitiile GOOD GIRLS, la Muzeul National de Arta Contemporana si expozitia de design vintage a designerului german Lucian Bernhard de la MNAR.

La MNAC te asteapta in continuare expozitia semnata Mircea Cantor, iar la Muzeul National de Arta sunt expuse gravurile unuia dintre ultimii mari maestrii ai artei ukiyo-e, Utagawa Kuniyoshi. Nu uita nici ca la Biblioteca Nationala poti vizita expozitia cu intrare libera Arta Benzii Desenate.

Evenimentul Strada de C'Arte continua pana sambata, 28 septembrie. Programul cuprinde si proiectii de film cu intrare libera: Venus, Fata din Transilvania si We Need To Talk About Kevin (citeste aici recenzia Postmodern).