Zenith: Piata de publicitate va incepe sa creasca din 2014. Anul acesta scade cu 3,6%

Piata de publicitate din Romania va incepe sa creasca din 2014, dupa ce anul acesta va inregistra o scadere de 3,6% comparativ cu 2012, potrivit unui comunicat de presa al agentiei de media Zenith Romania.

Astfel ar fi primul an de crestere al pietei dupa 2008. De asemenea, oficialii companiei de media estimeaza o continuare a majorarii pietei si in 2015 (de o cifra), fata de 2014.

Reprezentantii agentiei de media nu au oferit date despre valoarea la care vor ajunge investitiile in publicitate anul acesta. Insa , conform studiului Media Fact Book, realizat de agentia de media Initiative acestea ar putea fi de 295 de milioane de euro anul acesta.

“Internetul ramane in continuare singurul tip de media aflat in crestere, segmentul de performance media aducand o contributie majora acestei cresteri. In 2013 internet-ul va atinge o cota de 12% din totalul consumului de publicitate din Romania. Investitiile TV se afla intr-o usoara descrestere de 3%, in timp ce presa ramane principalul tip de media afectat, cu o scadere de 15% pentru ziare si de 10% pentru reviste”, conform oficialilor Zenith Romania.

Citeste si:
Zenith: Clientii incep sa fie atenti la servicii, nu doar la preturi
Maria Tudor, Zenith Romania:...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri