Consiliul National al Audiovizualului (CNA) isi mentine hotararea de retragere a licentelor audiovizuale in cazul postului Radio Guerrilla, dupa ce reprezentantii Realitatea Media au solicitat o reexaminarea a deciziei luate de Consiliu in data de 19 septembrie, scrie Mediafax.

Consiliul National al Audiovizualului a analizat, in sedinta de joi, solicitarea de reexaminare a deciziei CNA din data de 19 septembrie privind retragerea licentelor audiovizuale Radio Guerrilla, adresata de Realitatea Media.

La sedinta de joi a CNA au participat avocatul Realitatea Media, Andrei Taru, si directorul executiv al Realitatea Media, Mura Frinculescu.

Astfel, avocatul Realitatea Media a afirmat ca decizia Consiliului National al Audiovizualului privind retragerea licentelor Radio Guerrilla "a fost drastica".

"Noi apreciem ca cererea de reexaminare pe care am formulat-o se circumscrie conditiilor legale de reexaminare intrucat, din punctul nostru de vedere, sanctiunea aplicata de onoratul Consiliu a fost drastica si automat ne-a afectat prin retragerea acestor licente. Interpretarea pe care noi am dat-o contractului intre Realitatea si Expresiv este aceea de folosire a unor licente, unor licente care, este adevarat, au fost acordate Realitatea Media. Realitatea, l-a momentul in care s-a pus in discutie retragerea licentelor, atat prin mine, cat si administratorul judiciar v-au explicat foarte clar ceea ce s-a urmarit. Fiind in situatia de a uzita de drepturile pe care le are, de a-si valorifica anumite drepturi care au fost conferite de diverse institutii ale statului, am incercat, cu acordul Comitetului creditorilor, al Adunarii creditorilor sa dispunem de aceste bunuri in folosul cresterii si al maximizarii averii Realitatea Media", a declarat avocatul Andrei Taru.

De asemenea, el a precizat ca nu s-a urmarit cedarea licentelor, apreciind ca titularul licentelor a ramas in continuare Realitatea Media.

"Cedarea presupunea anumite etape pe care noi nu le-am indeplinit, nici macar nu incepusem sa le indeplinim sau sa incercam sa le materializam , pur si simplu acest contract era urmarea unui alt contract existent intre cele doua societati si trebuia sa continue intr-un fel, intr-un fel a fost reglementat la nivelul anului 2010 si ulterior a trebuit sa fie reglementat intr-un mod special datorita incidentei legii insolventei. Din punctul nostru de vedere, consideram ca retragerea aceasta a reprezentat o sanctiune extrem de drastica si noi apreciem ca onoratul Consiliu ar fi trebuit sa ia o masura impotriva acestui contract care nu ar fi trebuit sa fie atat de radical", a mai explicat avocatul Realitatea Media.

Decizia de retragere a licentelor Radio Guerrilla a fost aplicata, in data de 19 septembrie, la propunerea lui Valentin Jucan, membru al CNA, in baza articolului 56 din Legea audiovizualului, potrivit caruia "(1) Licenta audiovizuala analogica sau digitala poate fi cedata catre un tert numai cu acordul Consiliului, nu mai devreme de un an de la data intrarii in difuzare, cu asumarea de catre noul titular a tuturor obligatiilor decurgand din licenta si cu prezentarea certificatelor fiscale din care sa rezulte ca la data solicitarii acordului Consiliului pentru cedarea licentei nici societatea titulara cedenta a licentei si nici societatea cesionara nu inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat", si a articolului 57, alineatul 1, literele c si d din Lege - "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: "ca urmare a incalcarii normelor privind regimul proprietatii in audiovizual, prevazute la art. 46, si a nerespectarii dispozitiilor art. 56".

Decizia CNA luata pe 19 septembrie implica toate cele 24 de licente audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licente terestre si o licenta de satelit) pe care Realitatea Media SA le detine.

Licentele terestre ale Radio Guerrilla erau in Bucuresti, Baia Mare, Braila, Cernavoda, Cluj, Comanesti, Constanta, Craiova, Darabani, Focsani, Iasi, Oltenita, Petrosani, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Sighisoara, Sulina, Targu Mures, Targoviste, Timisoara, Tulcea, Vaslui si Zalau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri