Angelina Jolie, Tina Fey, Sandra Bullock, Daniel Craig, Brad Pitt si Johnny Depp se numara printre vedetele de la Hollywood care au explicat pentru revista Vanity Fair motivele pentru care nu au conturi pe retelele de socializare, conform Mediafax.

In timp ce cantaretii pop si vedetele de reality-show se numara printre cei mai activi utilizatori ai platformei de microblogging Twitter, starurile de cinema, in cea mai mare parte a lor, au rezistat pana acum impulsului de a se alatura freneziei generate de retelele de socializare. Si, desi tot mai multi dintre ei fac pana la urma saltul in universul hashtag-ului (Cameron Diaz si Sarah Jessica Parker si-au creat conturi pe Twitter saptamana trecuta), exista in continuare un contingent considerabil de vedete de cinema care refuza sa foloseasca aceasta platforma.

Saptamana trecuta, vedete de prim rang de la Hollywood, precum George Clooney (pentru revista Esquire) si Julia Roberts (pentru revista Marie Claire), si-au prezentat cu multa sinceritate parerile pe care le au despre Twitter. George Clooney a mers pana intr-acolo incat a declarat ca nu intelege "motivul pentru care o persoana celebra ar trebui sa se conecteze vreodata pe Twitter".

Prezentam mai jos motivele pentru care atat de multe vedete de cinema refuza sa se conecteze pe retelele de socializare:

1 - Toti oamenii scriu pe Twitter despre ceea ce mananca la pranz.

Daniel Craig: "Nu sunt pe Facebook. Nu sunt nici pe Twitter. «M-am trezit de dimineata si am mancat un ou»??? Ce relevanta ar avea asta pentru cineva? Retea de socializare? Telefonati-va unul altuia, mergeti intr-un bar si beti ceva impreuna!".
Tina Fey: "Cei mai multi oameni sunt atat de al dracului de plictisitori, incat ar trebui sa taca si sa ceara o licenta pentru a scrie. Ma ofer, voluntar, pentru a ma ocupa de eliberarea acelor licente. Scrieti-va gandurile intr-un jurnal si apoi trimiteti-l prin posta bunicii voastre".

2 - Vedetele de cinema tin la intimitatea lor.

Sandra Bullock: "Nu sunt pe Twitter pentru ca nu vrea ca cineva sa stie tot timpul unde ma aflu".

3 - Folosirea acestor platforme te face sa te simti prost pana la urma, intr-un fel sau altul.

George Clooney: "Daca te imbeti intr-o seara, te duci acasa si, dupa ce ai baut cu doua beri mai mult decat ar fi trebuit, te uiti la televizor, cineva te enerveaza, iar tu ripostezi. Apoi te duci la culcare si te trezesti a doua zi de dimineata, iar cariera ta s-a incheiat. Sau iti dai seama ca ai fost un ticalos. Sau toate acele lucruri la care te-ai gandit in linistea serii tale de betie ajung sa fie brusc cunoscute de toata lumea, inca inainte ca tu sa te trezesti".
Julia Roberts: "Retelele de socializare seamana cumva cu vata pe bat. Arata atat de atragator si simti ca nu poti sa-i rezisti, ca abia astepti sa ajungi acolo. Apoi, te alegi cu degete lipicioase si iti dai seama ca a durat doar o fractiune de secunda".

4 - Pentru unele staruri de cinema, aceasta chestiune pare sa fi devenit o vendeta personala.

Kristen Stewart: "Twitter mi-o trage in fiecare zi din viata mea. Pentru ca oamenii incep sa scrie pe Twitter: "Stau chiar langa Kristen Stewart acum!». Si paparazzii apar imediat".

5 - Alte vedete considera ca ideea (de a se conecta pe retele de socializare) este coplesitoare.

Jennifer Lawrence: "Toata lumea vorbea ieri despre Twitter si Instagram si Tumblr. Eram cu adevarat confuza si m-am simtit coplesita. Am simtit la propriu cum imi pierd respiratia. Oamenii imi tot aratau acele lucruri amuzante, iar eu imi spuneam: «Trebuie sa am si eu asta». Ce este Pinterest? Nu am asa ceva. Am inteles pana la urma ca, pana voi avea si eu, altceva nou va fi in voga. Mi-am cumparat o cutie cu CD-uri cu mai putin de un an in urma".

6 - Alti actori au obiectii serioase din considerente "artistice".

Bradley Cooper: "In cazul meu, poate ca sunt de moda veche, daca stiu prea multe lucruri despre tine, iar tu joci un personaj intr-un film, atunci voi trebui sa fac un efort foarte mare pentru a uita cine esti tu, pentru a putea crede in personajul pe care il joci si astfel sa ne bucuram de acel film".

Chris Hemsworth: "Cred ca exista pericolul de a fi expus excesiv din cauza acestor platforme online. Misterul personalitatii fiecaruia ii face pe oameni interesati sa te vada pe ecran. Totodata, e mai usor pentru ei sa creada personajul jucat de tine, daca nu cunosc prea multe lucruri despre tine. E greu sa nu fi expus excesiv in aceste zile din cauza internetului".

7 - Ar putea genera riscuri pentru sanatate.

Bruce Willis: "Nu as putea trai cu mine insumi daca as incepe sa scriu pe Twitter. Mi-as spune: «Uite asa incepe nebunia»".
Shailene Woodley: "Nu am cont pe Twitter, nu am avut niciodata si nu am intentionat niciodata sa am. Pentru ca, atunci cand am timp liber, vreau sa fiu cat mai departe posibil de radiatia emisa de campurile electromagnetice (EMF). Iar Twitter, din pacate sau din fericire, depinde de radiatia EMF, care provine de la laptop sau de la telefonul mobil" (Se pare ca Shailene si-a invins fobia fata de radiatie dupa 2011 cand a facut acea declaratie).

8 - Si, pentru un numar ciudat de mare de actori faimosi, se pare ca acestia nu ar putea scrie pe Twitter nici daca ar vrea sa faca acest lucru, pentru ca ei au probleme care tin de "analfabetism tehnic".

Brad Pitt: "Inainte de toate, nu stiu sa folosesc un computer".
Angelina Jolie: "Asa cum stie si Brad, adevarul e ca nu prea stiu sa pornesc un computer".
Jennifer Aniston: "Sunt cu adevarat o analfabeta din punct de vedere tehnic. Atunci cand vad diversi oameni folosindu-si telefoanele BlackBerry, lucrand cu ele asa cum ar folosi un uscator de par, sunt complet uluita".
Johnny Depp: "Nu am telefon mobil. Pur si simplu nu-mi plac telefoanele. Nu-mi place ideea de a putea fi contactat tot timpul".
Winona Ryder: "Nu folosesc internetul, dar se pare ca acolo poti sa gasesti absolut orice".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri