Garth Risk Hallberg are 34 de ani si, pana in prezent, a scris diverse articole pentru suplimentul literar al publicatiei The New York Times si pentru cateva reviste online. Tanarul jurnalist a publicat deja si un ghid amuzant, intitulat "Ghid practic al familiei americane", care consta intr-un studiu metodic si ilustrat al obiceiurilor a doua familii, prezentate ca si cum acestea ar fi observate de un entomolog excentric si sentimental, scrie Mediafax.

Garth Risk Hallberg si-a petrecut ultimii ani scriindu-si primul roman. Acesta se intituleaza "City on Fire" si are aproximativ 900 de pagini. Actiunea se desfasoara la New York in anii '70. Romanul nu a fost deocamdata lansat, insa mediul literar din Statele Unite vorbeste doar despre el in ultima vreme. Timp de doua zile, in aceasta saptamana, toate editurile din Manhattan au incercat sa achizitioneze drepturile de publicare a romanului. Licitatia a fost extrem de disputata. Zece edituri au lansat oferte de peste 1 milion de dolari, o suma nemaivazuta niciodata pentru un roman de debut, care nu este nici o poveste cu vampiri, nici o saga cu tema sado-masochista. Apoi, editura Knopf a intrat in joc si a calmat spiritele, cu o oferta de 2 milioane de dolari.

Diana Miller, editor la Knopf, i-a scris agentului lui Hallberg spunandu-i ca romanul acestuia este "extraordinar prin ambitia sa, prin puterea sa de observare, prin generozitatea sa emotionala si intelectuala". Pentru moment, nu a fost anuntata data la care romanul va fi publicat. Trebuie spus, de asemenea, ca romanul nu a fost nici macar terminat. Chris Parris-Lamb, agentul literar al lui Garth Risk Hallberg, spune ca tanarul scriitor lucreaza in aceste zile la versiunea finala a volumului si ca nu va raspunde la nicio cerere de intervievare.

In plus, drepturile de adaptare cinematografica a romanului au fost achizitionate inca din luna octombrie, inainte ca romanul sa isi gaseasca o editura. Drepturile de ecranizare au fost cumparate de Scott Rudin, un nume important la Hollywood, care conduce studiourile Miramax si produce filmele regizate de fratii Coen, Wes Anderson, David Fincher, Sam Mendes, Noah Baumbach, Stephen Frears si Paul Thomas Anderson.

Sursa foto: http://garthriskhallberg.wordpress.com/