Studiul a fost realizat de European Social Survey in 30 de tari europene.

Pe locul al doilea in acest clasament s-a situat Marea Britanie - 32% dintre britanici privesc la televizor peste trei ore pe zi.
Irlanda ocupa locul al treilea, cu un procent de 28%.

La polul opus s-a aflat Germania, cu un procent de doar 13%.

Media europeana a fost de 21%.

Autorii studiului nu au analizat insa si obiceiurile europenilor in weekend, perioada saptamanii in care oamenii privesc si mai mult la televizor.

Citeste si:

In ciuda faptului ca britanicii ocupa un loc fruntas in acest clasament, ei privesc la televizor foarte putine stiri si anchete sociale - 13% spun ca nu urmaresc deloc astfel de programe.

Doar Israelul si Slovenia, cu 16%, respectiv 15%, sunt tarile ai caror cetateni evita stirile si anchetele sociale la televizor mai mult decat o fac britanicii. Procentul a fost 4% in Germania, Danemarca si Finlanda.

Media pe plan european, la acest criteriu, a fost de 8%.

Oamenii de stiinta spun ca privitul excesiv la televizor poate avea efecte daunatoare asupra sanatatii, precum stimularea fumatului si declansarea obezitatii.

Fiecare ora petrecuta in fata televizorului scurteaza durata de viata cu 22 de minute. Persoanele care privesc la televizor timp de sase ore pe zi au o speranta de viata cu cinci ani mai mica, potrivit unui studiu recent.