Bulgaria este tara cu cei mai numerosi "dependenti de televizor" din Europa, intrucat 43% dintre cetatenii acestei tari petrec in medie peste trei ore pe zi in fata micilor ecrane, informeaza dailymail.co.uk, conform Mediafax.

Studiul a fost realizat de European Social Survey in 30 de tari europene.

Pe locul al doilea in acest clasament s-a situat Marea Britanie - 32% dintre britanici privesc la televizor peste trei ore pe zi.
Irlanda ocupa locul al treilea, cu un procent de 28%.

La polul opus s-a aflat Germania, cu un procent de doar 13%.

Media europeana a fost de 21%.

Citeste si:
Europa caută spaţii frigorifice în care să îşi stocheze surplusul...
Europa caută spaţii...

Autorii studiului nu au analizat insa si obiceiurile europenilor in weekend, perioada saptamanii in care oamenii privesc si mai mult la televizor.

In ciuda faptului ca britanicii ocupa un loc fruntas in acest clasament, ei privesc la televizor foarte putine stiri si anchete sociale - 13% spun ca nu urmaresc deloc astfel de programe.

Doar Israelul si Slovenia, cu 16%, respectiv 15%, sunt tarile ai caror cetateni evita stirile si anchetele sociale la televizor mai mult decat o fac britanicii. Procentul a fost 4% in Germania, Danemarca si Finlanda.

Media pe plan european, la acest criteriu, a fost de 8%.

Citeste si:
Espressoarele, consolele și jocurile PS4, cele mai căutate produse...
Cele mai căutate produse pe...

Oamenii de stiinta spun ca privitul excesiv la televizor poate avea efecte daunatoare asupra sanatatii, precum stimularea fumatului si declansarea obezitatii.

Fiecare ora petrecuta in fata televizorului scurteaza durata de viata cu 22 de minute. Persoanele care privesc la televizor timp de sase ore pe zi au o speranta de viata cu cinci ani mai mica, potrivit unui studiu recent.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Povestea din spatele campaniei ROM Autentic, #SuntemCuVoiOriundeAtiFi
Setari Cookie-uri