Coca-Cola, Kinder, Milka, Barni, Hochland, Tedi, Prigat, Santal, Nesquick si Cristim sunt marcile preferate ale copiilor, arata studiul Top Kids Brands realizat de Open-I Research la initiativa Radio Itsy Bitsy.

Pe de alta parte, Kinder, Danone , Nestle, Tedi, Milka, Dorna, Napolact, Barni, Tymbark si Hochland sunt marcile cel mai puternic percepute de catre parinti ca branduri destinate copiilor.

Topul respecta in mare masura ierarhia investitiilor in publicitate din ultimii ani. Practic, toate aceste marci se afla in topul celor mai mari investitori in publicitate, din categoriile mancare si bautura.

Napolact este considerat de catre parinti cel mai sanatos brand pentru copiii lor. In Topul marcilor sanatoase, Napolact este urmat de Zuzu, Dorna, Milli si Santal. Daca Kinder, Danone si Nestle sunt categoric percepute de parinti ca branduri pentru copii, acestia nu le considera si cea mai sanatoasa alegere pentru cei mici.

Kinder nu se claseaza in top 10 marci sanatoase, iar Nestle si Danone ocupa locurile opt, respectiv noua in clasament.

Citeste si:
Nestlé va reduce cu o treime utilizarea de plastic nou
Nestlé semnează European...

De asemenea, daca Tedi si Tymbark se clasau in topul notorietatii pe locurile 4, respective 9, in clasamentul marcilor sanatoase bauturile racoritoare sunt reprezentate doar de Santal.

“Studiul a demonstrat inca o data ca exista o corelatie puternica intre bugetele de marketing si perceptia asupra marcilor dar si ca atributul <<sanatos>> devine si mai important in alegerile parintilor. Cu cat un brand care este perceput ca nesanatos de catre parinti este mai agresiv in a se adresa copiilor, cu atat este mai urat de catre parinti. Am putea defini astfel un nou concept: „love and hate brand”, rezultat al acestei divergente, care nu poate fi decat o provocare pentru managerii de brand. Rezolvarea acestui conflict va fi benefica pentru toti: brandul va deveni un „love brand” si pentru parinte si pentru copil, parintele va avea incredere sa isi lase copilul sa-si aleaga ceea ce-si doreste de la raft. Iar loialitatea este una puternica apoi” declara Adina Nica, managing director Open-I Research.

Radio Itsy Bitsy a dorit sa inteleaga care este viziunea parintilor din Romania cu privire la ce este mai bun pentru copiii lor.
Top Kids Brands a analizat marcile dupa criteriile care stau in spatele alegerilor parintilor: notorietatea spontana ca brand pentru copii, produs sanatos, perceptia ca brand benefic pentru copii, traditie in produse pentru copii, valori autentice si raportul calitate-pret.

Un clasament final al marcilor dupa toate aceste criterii (folosind Indexul Top Kids Brands al Open-I Research) aseaza Danone in top, urmat de Nestle si de Napolact.

Citeste si:
Danone mizeaza pe BIO si lanseaza o noua gama de iaurturi
Danone mizeaza pe BIO: 4 noi...

Studiul realizat de Open-I Research a folosit un esantion reprezentativ la nivel national de 400 de parinti din mediul urban, cu varste intre 25 si 45 de ani, care au copii cu varste intre 0 si 10 ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Creste din nou consumul de sucuri si nectaruri naturale
Setari Cookie-uri