Grupul media american Tribune va cumpara de la grupul japonez Sony compania de baze de date muzicale Gracenote pentru care va plati suma de 170 milioane de dolari, au anuntat luni cele doua parti, citate de AFP.

Gracenote este o companie californiana ale carei sisteme de identificare si de descriere a unor fragmente muzicale sunt utilizate de numeroase aparate electronice, precum telefonele inteligente sau tabletele, ca si de serviciile de ascultare de muzica online, noteaza Mediafax. "Este cea mai importanta sursa de date muzicale din lume" si baza ei de date, care include peste 180 milioane de fragmente muzicale, face obiectul, in medie, a 550 de milioane de cautari pe internet pe zi si a peste 16 miliarde de cautari pe luna, a precizat grupul Tribune intr-un comunicat.

Grupul media spune ca doreste sa combine Gracenote cu propria sa companie de baze de date de televiziune si de cinema, TMS (Tribune Media Services). "Gracenote si TMS se potrivesc perfect impreuna", a spus Shashi Seth, care coordoneaza activele grupului Tribune din domeniul online, iar "ambele companii au prezente importante in spatiul digital si sunt lideri respectati in domeniile lor la nivel mondial".

Tranzactia va fi incheiata in primul trimestru al anului 2014, sub rezerva obtinerii autorizatiilor necesare. Sony a cumparat Gracenote in 2008 pentru o suma anuntata la acea vreme de 260 milioane de dolari. Grupul japonez a estimat luni, intr-un comunicat separat, ca operatiunea se va traduce pentru conturile sale printr-un beneficiu de exploatare de aproximativ 60 milioane de dolari.

Grupul media american Tribune detine mai multe publicatii, printre care The Los Angeles Times, Chicago Tribune si Baltimore Sun. Tribune a anuntat, in februarie, ca intentioneaza sa vanda publicatiile pe care le detine. Tribune isi va pastra insa operatiunile in domeniul audiovizualului, grupul detinand in prezent 23 de televiziuni, dar si in domeniul radioului.

Mobile World Congress 2019:...
Citeste si: Mobile World Congress 2019: Cele mai noi tehnologii si gadgeturi


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Gadgeturi pentru weekend, ca sa nu-ti strice vremea ploile