Decizia vine dupa ce mai multi telespectatori au sustinut ca reclama transportatorului aerian, difuzata pentru prima oara sambata la un post de televiziune local, este ofensatoare si rasista. Reclama ilustreaza un japonez cu peruca blonda si nas fals mare pentru a face aluzie la oamenii albi din Occident despre care japonezii cred, de regula, ca au nas mare, sunt blonzi si au ochi albastri, caracteristici considerate dorite printre japonezi, explica The Guardian.

„Intentia noastra nu a fost sa jignim”, sustine purtatorul de cuvant al All Nippon Airways. Potrivit acestuia, reclama care ilustreaza un japonez cu „fata alba” urmarea sa incurajeze clientii japonezi sa calatoreasca in strainatate, nu sa arate un stereotip si sa ironizeze occidentalii.

Citeste si:

In reclama, doi japonezi in uniforme ANA discuta in engleza despre cum ar putea imbunatati imaginea companiei aeriene. La un moment dat, unul dintre ei spune „Haide sa schimbam imaginea japonezilor!”, „Sigur!”, raspunde celalalt, care poarta peruca cu par blond si un nas fals.

Reprezentantii companiei aeriene au spus ca vor modifica partea ofensatoare a reclamei si vor difuza in curand a noua versiune.

Sursa foto: captura YouTube