Cu vizitele, aniversarile, conversatii in familie sau cu prietenii si conversatii telefonice, romanii consuma in medie 39 de minute zilnic. In schimb, isi fac timp doar trei minute pe zi (90 de minute pe luna) pentru divertisment si cultura (spectacole de teatru, cinema, galerii de arta etc.).

Acelasi timp, de 3 minute pe zi, potrivit datelor INS, este dedicat zilnic ascultarii radioului, iar pentru activitati religioase, intruniri politice se aloca un sfert de ora.

Dintre celelalte modalitati de petrecere a timpului liber, cititul ocupa, in medie, 13 minute zilnic, durata care scade in functie de varsta. Astfel, copii de 10-14 ani citesc in timpul liber in medie 26 de minute zilnic, tinerii de 15-24 ani 19 minute zilnic, iar persoanele de 25 ani si peste in medie 10-12 minute zilnic.

Citeste si:

Pentru sport si activitati in aer liber, romanii dedica in medie 16 minute zilnic, mai mult barbatii (20 de minute), fata de femei (12 minute).

Copiii fac sport sau au diverse activitati in aer liber timp de 41 de minute pe zi, tinerii de 15-24 ani, 37 de minute zilnic, iar persoanele in varsta de 65 de ani si peste nu petrec in medie pe zi mai mult de 8 minute cu activitati sportive sau in aer liber.

In timp ce necasatoritii petrec timpul in aer liber si cu activitati sportive in medie 30 de minute zilnic, persoanele divortate si cele casatorite aloca numai 10-11 minute zilnic, iar cele vaduve, in medie 6 minute.