Romanii petrec 90 de minute pe luna la teatru, cinema ori galerii de arta. Cat timp citesc

Romanii aloca in medie doar o ora si jumatate pe luna pentru a participa la spectacole de teatru, a merge la cinema si pentru vizite la galeriile de arta, iar cititul, in timpul liber, ocupa doar 13 minute pe zi si timpul dedicat lecturii scade odata cu varsta, potrivit unui studiu al INS, citat de Mediafax.

Cu vizitele, aniversarile, conversatii in familie sau cu prietenii si conversatii telefonice, romanii consuma in medie 39 de minute zilnic. In schimb, isi fac timp doar trei minute pe zi (90 de minute pe luna) pentru divertisment si cultura (spectacole de teatru, cinema, galerii de arta etc.).

Acelasi timp, de 3 minute pe zi, potrivit datelor INS, este dedicat zilnic ascultarii radioului, iar pentru activitati religioase, intruniri politice se aloca un sfert de ora.

Dintre celelalte modalitati de petrecere a timpului liber, cititul ocupa, in medie, 13 minute zilnic, durata care scade in functie de varsta. Astfel, copii de 10-14 ani citesc in timpul liber in medie 26 de minute zilnic, tinerii de 15-24 ani 19 minute zilnic, iar persoanele de 25 ani si peste in medie 10-12 minute zilnic.

Pentru sport si activitati in aer liber, romanii dedica in medie 16 minute zilnic, mai mult barbatii (20 de minute), fata de femei (12 minute).

Citeste si:
La cât urcă rata șomajului în trimestrul al doilea
Crește numărul românilor care...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Copiii fac sport sau au diverse activitati in aer liber timp de 41 de minute pe zi, tinerii de 15-24 ani, 37 de minute zilnic, iar persoanele in varsta de 65 de ani si peste nu petrec in medie pe zi mai mult de 8 minute cu activitati sportive sau in aer liber.

In timp ce necasatoritii petrec timpul in aer liber si cu activitati sportive in medie 30 de minute zilnic, persoanele divortate si cele casatorite aloca numai 10-11 minute zilnic, iar cele vaduve, in medie 6 minute.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri