Astfel, aceasta satira la adresa coruptiei si lacomiei din lumea speculatiilor la bursa, cu Leonardo DiCaprio in rolul principal, a depasit recordul stabilit anterior de thrillerul "Shutter Island" (2010), care a avut incasari de 294 de milioane de dolari in toata lumea.

Totodata, filmul "Lupul de pe Wall Street", bazat pe cartea autobiografica a brokerului Jordan Belfort, a obtinut, pana in prezent, incasari de 108 milioane de dolari in Statele Unite ale Americii, potrivit Mediafax.

De asemenea, filmul a fost extrem de apreciat si de critici, fiind bine primit la toate festivalurile importante de gen, din sezonul cinematografic care se incheie la Hollywood cu gala premiilor Oscar.

Citeste si:

Pentru rolul lui Jordan Belfort, Leonardo DiCaprio a castigat, in ianuarie, un Glob de Aur la categoria "cel mai bun actor intr-un musical sau film de comedie" si este nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal - castigatorul fiind desemnat intr-o ceremonie ce va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles. De asemenea, Jonah Hill, interpretul lui Donnie Azoff, cel mai apropiat colaborator al lui Belfort, a primit o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar.

Acestor categorii li se adauga nominalizarile pe care "Lupul de pe Wall Street" le-a primit la Oscarul pentru cel mai bun film, pentru cel mai bun regizor si pentru cel mai bun scenariu original.

Intr-o cariera de peste sase decenii in industria cinematografica, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenti cineasti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Soferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) si "Baieti buni/ Goodfellas" (1990), dar si al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public si de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004), "Hugo" (2011) si "Lupul de pe Wall Street" (2013). Martin Scorsese, in varsta de 71 de ani, a primit si 12 nominalizari la Oscar, trofeu pe care l-a obtinut in cele din urma in 2007, cu filmul "Cartita/ The Departed".