Licentele de televiziune digitala au preturi de pornire de la 300.000 euro

Pretul de pornire pentru fiecare din cele cinci licente de televiziune digitala terestra va fi de 300.000 de euro, atribuirea urmand sa fie realizata prin procedura de selectie competitiva de catre autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM), conform unei hotarari adoptate de Guvern, scrie Mediafax.

Conform Strategiei elaborate de catre Ministerul Societatii Informationale, ANCOM va scoate la licitatie cinci licente (multiplexuri) de televiziune digitala terestra, patru in UHF si unul in VHF, in standard DVB-T2.

Castigatorul primei licente in UHF va avea obligatia de a transmite "free to air", in conditii transparente, concurentiale si nediscriminatorii, posturile publice si private de televiziune care se transmit in prezent in sistem analogic terestru, in conformitate cu prevederile Legii audiovizualului.

De asemenea, aceasta licenta va trebui sa asigure o acoperire in receptie fixa de 90% din populatie si 80% din teritoriu pana la 31 decembrie 2016, fiind singura licenta din cele 5 disponibile care are astfel de obligatii de acoperire.

Pentru celelalte patru licente, operatorii vor avea obligatia ca pana la 1 mai 2017 sa aiba in functiune cel putin 36 de emitatoare pentru fiecare dintre retelele corespunzatoare acestor licente, instalate cate unul in fiecare zona de alocare.

Citeste si:
Operatorii: Licentele de televiziune digitala nu vor influenta...
Operatorii: Licentele de...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Toate licentele vor fi acordate pentru o perioada de 10 ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri