Grupul canadian Gabriel Resources a crescut de aproape doua ori cheltuielile de comunicare externa pentru proiectul minier Rosia Montana in trimestrul al patrulea, la 5,93 milioane de dolari canadieni, in contextul dezbaterii din Parlament.

In ultimul trimestru din 2012, Gabriel Resources a raportat cheltuieli de comunicare externa de 3,4 milioane de dolari canadieni pentru Rosia Montana. Pe ansamblul anului 2013, compania canadiana a inregistrat cheltuieli de comunicare pentru proiectul minier de 13,44 milioane de dolari canadieni, fata de 13 milioane de dolari canadieni cu un an in urma.

"Cheltuielile de comunicare externa au fost mai reduse in perioada de noua luni incheiata la 30 septembrie, fata de acelasi interval in anul anterior, in mare parte ca urmare a strategiei de reducere a costurilor. Totusi, in trimestrul al patrulea din 2013, comunicarea externa a crescut, pentru a sustine proiectul in timpul dezbaterii parlamentare", se arata intr-un raport financiar al Gabriel Resources, citat de Mediafax.

Compania si-a intensificat activitatea juridica si in domeniul comunicarii in trimestrul al patrulea, ca raspuns la dezbaterea din Parlament. Aceste activitati au condus la cresterea costurilor in ultima parte a anului 2013, impactul fianciar urmand sa fie resimtit si in primul trimestru din 2014.

O comisie parlamentara speciala a respins, in luna noiembrie, cu 17 voturi "pentru" si doua abtineri, proiectul Guvernului pentru exploatarea miniera de la Rosia Montana. Senatul a respins ulterior proiectul de lege privind Rosia Montana, in forma transmisa de Guvern, acesta fiind trimis mai departe catre Camera Deputatilor, care este for decizional. Pana in prezent, Camera Deputatilor nu a votat asupra proiectului de lege.

Gabriel Resources avea la sfarsitul anului trecut rezerve financiare de 42,1 milioane de dolari canadieni.
Gabriel Resources a inregistrat in trimestrul al patrulea o pierdere de 500.000 de dolari canadieni, iar pe ansamblul anului un rezultat negativ de 2,5 milioane de dolari canadieni. In trimestrul al patrulea din 2012, pierderea companiei s-a situat la 2,53 milioane de dolari canadieni, iar pentru intreg anul la 11,44 milioane de dolari canadieni.

Pe termen scurt, obiectivele companiei includ colaborarea cu Guvernul, evidentierea in continuare a beneficiilor pe care proiectul Rosia Montana le-ar aduce Romaniei, obtinerea avizului de mediu pentru proiect, administrarea adecvata a resurselor financiare.

Gabriel Resources detine 80,69% din actiunile RMGC, restul capitalului fiind controlat de statul roman, prin Minvest Rosia Montana. Actinarii RMGC au aprobat la 1 noiembrie transferul pachetului de 19,31% detinut de guvern de la Minvest Deva la Minvest Rosia Montana, in urma reorganizarii companiei de stat.

Actionarii Gabriel Resources sunt fondul de hedging Paulson & Co. (16%), controlat de miliardarul american John Paulson, holdingul Electrum Global (16%), investitor in industria aurului, grupul BSG Capital (16%), controlat de omul de afaceri israelian Beni Steinmetz, cunoscut in principal pentru afaceri cu diamante in Africa, gigantul minier Newmont (13%) si fondul de hedging Baupost Group (13%), controlat de miliardarul american Seth Klarman. Restul actiunilor sunt flotate liber pe bursa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri