Director general interimar al TVR, Stelian Tanase, a declarat, marti, dupa o intrevedere cu premierul Victor Ponta, ca Legea televiziunii publice va trebui modificata. Astfel, ar trebui sa se schimbe modul in care institutia este condusa si sa prevada unificarea cu Radioul.

"Sunt multe modificari. In primul rand (noua lege - n.r) va prevedea aceasta apropiere, unificare cu Radioul public, asa este modelul BBC, in care eu cred. Asta nu se va putea face mai curand de doi-trei ani, pentru ca inainte de orice trebuie sa restructuram TVR, sa platim datoriile - sunt 150 de milioane, sa cream surse de venituri solide. Asta va fi prevazut in lege si este una din probleme", a spus Stelian Tanase.

El a aratat ca a doua problema tine de modul in care este condusa TVR si care trebuie schimbat. "La BBC e un board al inteleptilor, zece oameni numiti de regina, dar dupa consultari cu fortele politice. Acum avem o problema: CA poate fi demis. Avem vacante, noi suntem in trei luni de vacante. Poate vom lua o formula ca la CC, sa existe mandate diferite, iar Curtea nu-si suspenda activitatea niciodata", a adaugat Stelian Tanase, informeaza Mediafax.

El a spus ca noua lege va reduce foarte mult numirile politice. "Vrem sa reducem foarte mult decizia politicului in privinta CA. Ne gandim la Patriarhie, la Academia Romana, la uniunile de creatie, la organizatiile profesionale din media, pentru ca discutia va fi strict profesionala", a spus Stelian Tanase.

El a aratat ca TVR trebuie sa ramana, din punctul sau de vedere, la Parlament, dar nu in sensul ca Parlamentul sa controleze institutia, si in sensul de for ultim la care sa se apeleze pentru rezolvarea unor probleme interne.

Citeste si:
Se sparge USL? Traian Basescu: Nu cred in ruperea USL
Se sparge USL? Traian...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Un nou site a fost închis în România pentru publicarea de informații false
Setari Cookie-uri