Patronul Cancan si Dragos Dobrescu, unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, au cumparat o parte din Romprest

Oamenii de afaceri Radu Budeanu, detinator al ziarului Cancan, si Dragos Dobrescu au cumparat actiunile pe care fondul de investitii 3I Group PLC le detinea la Compania Romprest Service, respectiv un pachet de 43,7% din titluri, reiese dintr-o decizie a Consiliului Concurentei, institutie care a avizat tranzactia.

Europrest Invest SRL, firma prin care Dragos Dobrescu a cumparat actiunile, are ca obiect principal de activitate colectarea deseurilor, precum si tratarea si eliminarea lor. Dobrescu detine si firme prezente pe piata imobiliara.

Radu Budeanu a intrat in actionariatul Romprest prin intermediul Premium Management Team. Firma a fost infiintata in 2012 si nu a inregistrat nicio activitate pana in prezent. Budeanu mai detine People Magazine Division, Cancan TV, Cancan.ro, Media Division si High Life Grup.

3I Group PLC are mai multe participatii in mai multe companii din Romania. In Romprest a ramas actionar si Detaco Ltd., o societate de tip holding inmatriculata in Canada, al carei unic obiect de activitate il reprezinta detinerea de participatii in alte societati. Printre acestea se numara Noor Agro International, Euro Grup Clean Products, C.F.R. Transauto, Kimytex., Green Factory Design, Antrepriza Constructii Montaj nr. 4 Bucuresti si Fotbal Club Universitatea Cluj S.A, potrivit Mediafax.

Compania Romprest Service are ca obiect principal de activitate principal colectarea deseurilor. Noii actionari au preluat si controlul indirect asupra filialelor Romprest, societati active pe mai multe piete, printre care cea a prestarii de servicii de securitate privata, piata prestarii de servicii de securitate in aeroporturi, servicii de facility management, servicii de curatenie a strazilor si servicii spatii verzi municipale.

Citeste si:
Afaceriștii italieni se tem de faliment din cauza carantinei pentru...
Afaceriștii italieni se tem...

Actionarii Companiei Romprest Service erau, anterior tranzactiei, 3I Group PLC, cu 43,7%, Detaco Ltd., cu 42,7%, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (10%) si Firstcom LLC, cu 3,5%. "Tranzactia notificata nu va modifica in niciun fel structura pietei, neexistand relatii pe orizontala sau verticala intre societati din grupurile achizitorilor si cel al societatii achizitionate. Concentrarea economica notificata nu va schimba ierarhia pe nicio piata relevanta identificata si nu va determina crearea sau consolidarea unei pozitii dominante care sa conduca la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe piata romaneasca sau pe o parte a acesteia", se arata in decizia Consiliului Concurentei.

Compania Romprest Service avea la sfarsitul anului 2012 o cifra de afaceri de 273 milioane de lei (61 milioane de euro) si peste 2.700 de angajati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri