Campionatul Mondial de Fotbal se apropie, asa ca Pepsi si Coca-Cola incep "meciul" pentru vanzari. Ambele branduri au lansat deja cate o campanie care va rula in timpul Cupei Mondiale FIFA din Brazilia, potrivit InsideWorldFootball.

Coca-Cola, sponsor oficial al Cupei Mondiale FIFA care va avea loc in Brazilia intre 12 iunie si 13 iulie 2014, lanseaza cel mai mare program de marketing din istoria companiei. Astfel, potrivit AdWeek, Coca-Cola vine cu documentar de doua minute despre cum patru echipe de fotbal din diferite parti ale lumii au trecut peste diferite dificultati si tensiuni din timpul practicarii sportului.

"Prin Cupa Mondiala, Coca-Cola vrea sa celebreze oamenii obisnuiti care joaca fotbal si demonstreaza ca meciul lor este o forta pentru o lume mai conectata", sustine directorul de marketing al companiei. Spotul "One World, One game" este un test pentru marketingul in timp real care va fi la Campionatul Mondial de Fotbal, scrie MarketingWeek.

Strategia Pepsi: pe ce mizeaza adversarul in "meciul" de promovare

In acelasi timp, Pepsi vine tot cu un video de doua minute, lansat in peste 100 de tari. Doar ca adversarul brandului Coca-Cola "joaca" in marketing cu unii dintre cei mai cunoscuti fotbalisti, de la Leo Messi, Robin van Persie, Jack Wilshere, David Luiz, Sergio Aguero, Clint Dempsey si Sergio Ramos, filmati in Rio de Janeiro, scrie MarketingMagazine.

"Suntem inspirati de puterea si unitatea pe care sportul si muzica le aduc in lume. Spotul nostru celebreaza pasiunea creativa a fotbalistilor cu muzica si modul in care aceste forte ne inspira sa traim momentul", sustine Kristin Patrick, directorul de marketing la nivel mondial in cadrul Pepsi.

Citeste si:
Boerescu: Brandurile ar trebui sa profite de uber-izarea marketingului
Dorin Boerescu, 2Performant:...

Despre Campionatul Mondial de Fotbal

Campionatul Mondial de Fotbal sau Cupa Mondiala FIFA este cea mai importanta competitie intre echipele nationale de fotbal si unul dintre cele mai importante evenimente ale planetei. Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia se va desfasura intre 12 iunie si 13 iulie. Semifinalele sunt programate pentru 8 si 9 iulie in orasele Belo Horizonte si Sao Paulo, iar finala va avea loc pe 13 iulie, la Rio de Janeiro.

Tara organizatoare a turneului final este desemnata de FIFA cu cel putin patru ani inainte. Prima editie a avut loc in anul 1930 in Uruguay, iar ultima in 2010 in Africa de Sud. Editia din 2002 a fost prima din istoria competitiei care a avut doua tari organizatoare: Japonia si Coreea de Sud. Urmatoarele editii au loc in Rusia in 2018 si Qatar in 2022.

Care spot ti se pare mai bun?

Citeste si:
Coca-Cola, amendata pentru o reclama in care apar cupluri gay
Coca-Cola, amendata in...

Sursa foto: Gol in Brazilia/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
VTEX lanseaza in Romania programul VTEX Partner Insights