Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane a aprobat participarea Romaniei la Eurovision, care se va desfasura in luna mai la Copenhaga. Totodata, a fost aprobat si bugetul de aproximativ 178.000 de euro, finantare asigurata de TVR la care va fi adaugat si un sprijin financiar din partea Guvernului.

Decizia privind participarea Romaniei la Eurovision Song Contest 2014 a fost luata, joi, de noul Consiliu de Administratie (CA) al TVR in prima sedinta organizata de la numirea sa de Parlament, pe 1 aprilie. Romania va fi reprezentata la Eurovision de Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), cu piesa "Miracle", castigatoare a finalei selectiei nationale a Eurovision, care s-a desfasurat pe 1 martie.

Claudiu Branzan, membru in CA, a confirmat ca in sedinta de joi a CA a fost aprobata participarea Romaniei la Eurovision. "Si, potrivit proiectului pe care ni l-a prezentat Liana Stanciu (sefa delegatiei Romaniei la Eurovision, n.r.), costurile pot fi acoperite si probabil vor fi si recuperate din incasarile de publicitate care se vor face pe acest concurs", a explicat Claudiu Branzan.

De asemenea, el a confirmat ca, pentru participarea in bune conditii la editia de anul acesta a Eurovision, care se va desfasura in luna mai, la Copenhaga (Danemarca), "s-a promis un ajutor din partea Guvernului". Liana Stanciu, sefa delegatiei Romaniei la Eurovision, a declarat ca sprijinul financiar pe care il va oferi Guvernul nu are nicio legatura cu decizia luata joi de CA al TVR.

"Nu are nicio legatura cu Consiliul de Administratie al TVR. Are mai degraba legatura cu faptul ca vorbim despre imaginea Romaniei, ca Televiziunea Romana este limitata in finantare anul acesta din cauza situatiei in care se afla si atunci am ales sa incercam pe la diverse institutii care ne-ar fi putut ajuta si am gasit sprijin la Secretariatul General al Guvernului, la cabinetul primului-ministru, care finanteaza, in sensul ca deconteaza preproductia de spectacol si spectacolul de pe scena si un videoclip, care sunt practic cartile de vizita ale Romaniei anul acesta in Europa la Eurovision", a spus Liana Stanciu, scrie Mediafax.

Ea nu a precizat care este suma pe care o va deconta Guvernul, insa a precizat ca Executivul va sprijini prezenta pe scena Eurovision a celor doi artisti, Paula Seling si Ovi. "Ieri s-a intrat in CA si s-a stabilit un grafic probabil de esalonare a taxei de participare. Televiziunea Romana contribuie cu aceasta taxa, cu taxele de relee, cu acomodarea echipei formate din artisti, adica plateste hotelul si drumul, dar nu poate suporta si spectacolul si nimic din zona de PR, nimic din zona de promovare, nimic din zona artistica, pentru ca nu sunt bani. Si atunci m-am dus catre institutia guvernamentala impreuna cu cei doi artisti si am primit sprijin in sensul de decontare a acestor servicii, aceste servicii sunt exclusiv la televiziunea daneza. Ea face si scenariile si regia si show-ul integrat, noi o sa primim niste modalitati de plata, niste documente de plata, pe care Secretariatul General al Guvernului le va deconta", a spus Liana Stanciu.

Intrebata care este bugetul asigurat de TVR pentru participarea la Eurovision, Liana Stanciu a spus ca este in jur de 178.000 de euro. "131.000 de euro este taxa de participare, 14.000 de euro costa releele de transmitere, pentru ca vor fi trei transmisiuni in direct, doua semnifinale si o finala, plus costurile de drum si hotel. Atat poate plati anul acesta Televiziunea Romana", a mai spus Liana Stanciu.

Pana la momentul difuzarii acestei stiri, reprezentantii Guvernului nu au raspuns la intrebarile adresate de pe acest subiect. Participarea Romaniei la Eurovision a fost aprobata dupa ce, intr-un interviu acordat recent, directorul general interimar al TVR, Stelian Tanase, a declarat ca participarea la acest concurs este "o problema care tine de Romania, de prestigiul ei".

"Cand am venit in TVR, prima mea decizie a fost sa solicit Comitetului Director sa ne prezentam la Eurovision. Comitetul Director luase o decizie inainte de venirea mea ca nu mergem la Eurovision, cu argumentul ca si alte tari au renuntat. Eu am spus ca trebuie sa mergem la Eurovision, ca este o problema nationala. Publicul asteapta sa ne vada la Eurovision, vrea sa vada selectia etc. Am hotarat sa mergem la Eurovision, considerand eu atunci ca Televiziunea Romana nu poate sa absenteze la Eurovision dupa o traditie atat de lunga si Comitetul Director m-a ascultat (…) Trebuie sa va spun ca a fost prima mea decizie in Televiziunea Romana", a mai spus in interviu Stelian Tanase.

Concursul cantecului european Eurovision se va desfasura in acest an la Copenhaga (Danemarca), pe 6, 8 si 10 mai, si va fi transmis in direct in Romania la TVR. Romania va intra in a doua semifinala a concursului Eurovision, care se va desfasura pe 8 mai, la Copenhaga, in Danemarca. Finala internationala a concursului Eurovision va avea loc pe 10 mai.

Eurovision Song Contest 2014 se va desfasura in Copenhaga, dupa ce editia de anul trecut a concursului a fost castigata de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops". Cezar Ouatu, reprezentantul Romaniei la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea in concursul a carui finala a avut loc, in luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa "It's My Life" (muzica si versuri Cristian Faur).

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea selectiei nationale si participa la competitia europeana din anul 1993. Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri