Magnatul Rupert Murdoch isi propune unirea operatiunilor companiilor care detin formatele "Big Brother", "American Idol" si "Masterchef" pentru a crea un proiect gigant pe piata reality show-urilor, potrivit AFP.

Compania 21st Century Fox, care reuneste activele in televiziune si cinema ale miliardarului Rupert Murdoch, a ajuns la o intelegere cu grupul Apollo Global Management, care controleaza societatile Endemol, proprietarul formatului TV "Big Brother", si CORE Media, proprietarul formatului "American Idol", informeaza Mediafax.

Ca urmare a acestei tranzactii, formatele "Big Brother" si "American Idol" vor fi reunite cu formatele "MasterChef" si "The Biggest Loser", detinute de Shine Group, o companie de productie pe care Rupert Murdoch a cumparat-o in 2011 de la fiica sa, Elisabeth.

Grupul 21st Century Fox a confirmat ca a ajuns la "o intelegere preliminara" pentru reunirea acestor companii de pe piata formatelor de televiziune, precizand insa ca mai sunt de indeplinit "mai multe conditii" inainte ca tranzactia sa poata fi finalizata, potrivit theguardian.com.

"Nu pot fi date asigurari ca tranzactia propusa va ajunge sa se finalizeze", a mai spus compania 21st Century Fox.

Citeste si:
Jeff Bezos, lider in topul miliardarilor cu cele mai scumpe divorturi?
Jeff Bezos se alatura unui...

Pe de alta parte, compania nu a facut referiri la valoarea pe care ar urma sa o aiba aceasta tranzactie, daca ea va fi finalizata.

Magnatul media Rupert Murdoch este fondatorul si presedintele grupului media News Corporation. News Corporation a finalizat, pana la sfarsitul lunii iunie 2013, proiectul sau de scindare, in companii diferite, a diviziei editoriale de activitatile de divertisment.

Divizia de cinema si televiziune - inclusiv studiourile 20th Century Fox, reteaua de televiziune Fox si postul Fox News - a fost separata de cea care include ziarele si operatiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte si publicatiile americane Wall Street Journal si New York Post, dar si ziarele britanice Sunday Times si The Sun, dar si The Australian si editurile HarperCollins si Harlequin Enterprises.

Citeste si:
Coronavirus | PRO TV își schimbă grila: se mărește programul de știri
Coronavirus | PRO TV își...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Unde s-a ajuns? Candidații ar accepta salarii mai mici și posturi inferioare
Setari Cookie-uri