RCS&RDS da in judecata UPC, Romtelecom si alti doi cablisti

RCS&RDS a dat in judecata patru cablisti mari - UPC Romania, NetxGen, Romtelecom si Digital Cable Systems -, cerand instantei sa ii oblige sa retransmita televiziunea Digi 24, care este detinuta de RCS si se afla in randul posturilor obligatorii la retransmisie pentru toti operatorii de cablu.

RCS&RDS a dat in judecata UPC Romania SRL, pe 15 mai, la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti. In aceeasi zi, RCS&RDS a dat in judecata si Digital Cable Systems SA, la Judecatoria sectorului 2 Bucuresti.

De asemenea, RCS&RDS a dat in judecata NextGen Communications SRL si Romtelecom SA. NextGen este o societate care face parte din grupul Romtelecom.

Obiectul proceselor este "ordonanta presedintiala", potrivit informatiilor postate pe Portalul Instantelor de Judecata.

Surse din companiile de cablu au declarat, potrivit Mediafax, ca in aceste procese RCS&RDS a cerut instantei sa ii oblige pe cablistii sai concurenti sa introduca in grile televiziunea de stiri Digi 24. Nu au fost inca stabilite primele termene ale acestor procese.

Citeste si:
Romania, cel mai mare numar de clienti pentru pachetele Magenta One
Romania, tara cu cel mai mare...

Pe de alta parte, decizia RCS&RDS de a-si actiona in instanta principalii competitori, care nu doresc sa retransmita televiziunea de stiri Digi 24, vine dupa ce, pe 29 aprilie, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a somat public 20 de societati de cablu care nu respecta principiu "must carry", intre care si RCS&RDS.

Lista "must carry" a fost publicata de CNA pe site-ul propriu in data de 4 februarie. Lista "must carry" se aplica doar operatorilor de cablu, nu si platformelor de satelit (DTH). Televiziunile incluse in aceasta lista s-au declarat libere la retransmisie si fara conditionari tehnice sau financiare.

Distribuitorii de servicii de programe din Romania au avut obligatia ca, pana pe 7 aprilie, sa introduca in oferta lor televiziunile care indeplinesc conditiile regimului "must carry", potrivit unui anunt postat pe site-ul CNA.

Astfel, CNA a somat public UPC Romania, pentru ca nu retransmite cu preponderenta televiziunea de stiri Digi 24 (aflata pe pozitia 13 in lista "must carry"), in grilele sale analogice si digitale. De asemenea, UPC nu retransmite in grilele digitale studiouri regionale ale Societatii Romane de Televiziune (SRTv).

Citeste si:
Compania mamă a RCS&RDS, venituri de 1,2 miliarde de euro în 2019
Compania mamă a RCS&RDS,...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri