[UPDATE 14:00] Redactorii Academia Catavencu, amenintati cu politia, dupa ce au transmis catre presa nereguli "din sanul" publicatiei

Administratorul trustului de presa Medien Holding, Adrian Rus, l-a contactat telefonic pe redactorul-sef, Dan Mazilu, ca sa-i transmita ca "o sa sufere foarte mult pentru ceea ce a facut", ca intrerupe imediat telefoanele de serviciu, pentru a nu putea discuta cu presa si ca maine la pranz, redactorii Academiei Catavencu se vor trezi cu politia la usa pentru a li se ridica laptop-urile si telefoanele mobile. "Toate acestea in conditiile in care redactorii sunt in mod legal inca angajati ai revistei", a transmis redactia Academia Catavencu catre presa.

Contactat de wall-street.ro, Dan Mazilu a subliniat ca, pe langa amenintarea cu politia Adrian Rus i-ar fi spus si ca "o sa am grija sa intorc intreaga redactie impotriva ta!".

"Dupa ultima decimare care a avut loc acum cateva saptamani, nu mai sunt multi de intors impotriva mea - mai sunt 5-6 redactori full time, sa spunem asa, si per total, cu colaboratori, suntem cam 14", mai spune Mazilu.

[STIRE INITIALA] - Academia Catavencu isi SUSPENDA activitatea editoriala: salariile intarzie, administratia trustului confunda publicitatea cu jurnalismul

Academia Catavencu, publicatie editata de Medien Holding, “nu mai are chef de gluma” si isi suspenda activitatea editoriala a anuntat joi redactia. Motivatiile sunt scrise in comunicatul de mai jos, satiric – salariile au intarziat prea mult, tirajul a fost redus fara justificari si “administratia trustului” vrea sa amestece publicitatea/vanzarile cu presa.

Pagina online a Academiei Catavencu afiseaza joi erori multiple, neputand fi accesate multiple pagini.

Mai jos, comunicatul integral trimis de redactia Academia Catavencu:

Redactia Academiei Catavencu “nu mai are chef de gluma”. Administratia trustului de presa in care este inclusa aceasta revista este, ea insasi, o poanta. O poanta buna- daca este vazuta dinafara, sau o poanta proasta, daca este suportata dinauntru.
Astfel, numarul care urma sa apara in ziua de 23 iunie 2014 nu va mai aparea (sau cel putin nu in aceasta formula editoriala). De asemenea, se suspenda si segmentul online al revistei – site si pagina de Facebook.

Facem acest lucru pentru ca ne iubim revista, cititorii si meseria. Si pentru ca ne respectam pe noi insine suficient de mult, incat sa nu-i lasam pe altii sa ne injoseasca.

De ceva timp, Academia Catavencu functioneaza intr-o situatie hilara: nu ajutata de administratia trustului de presa din care face parte ci, cumva, in ciuda acesteia.

Este neplacut, dar relativ obisnuit in presa, ca salariile sa nu fie incasate la timp. Insa nu e deloc firesc ca, fata de subiectul intarzierilor salariale de luni de zile, Adrian Rus, directorul general al companiilor grupului de presa Medien Holding, sa aiba urmatoarea pozitie, exprimata intr-un e-mail, citam: „Daca e vorba de salarii din nou am sa v-o spun pentru ultima oara: CINE POATE CREDITA ACEASTA ACTIVITATE SI SI-O ASUMA, SA RAMINA! CINE NU, SA PLECE INSTANT! (…) ESTE ULTIMA OARA CIND MAI SPUN ACEST LUCRU! URMATOAREA DATA CIND IMI ADUCI ACEST LUCRU IN DISCUTIE (…), VA ASIGUR CA PLECATI!” (n.r.- majusculele apartin autorului mesajului)

Putem face foarte multe lucruri pentru aceasta revista si pentru cititorii ei, dar nu putem fura din portofelul sotiilor ca sa putem sustine (sa putem„credita”), astfel, nenumaratele si interminabilele gafe ale celui care, chipurile, o administreaza. Si, mai cu seama, nu putem tolera o astfel de atitudine sud-americana, de proprietar de plantatie bananiera.

ACADEMIA CATAVENCU a fost si este, inca, o revista citita. O spun vanzarile la chiosc, in crestere, pana cand administratia a luat nefericita decizie de a scadea tirajul. Aceasta crestere este o performanta (din cate stim, unica in trustul nostru, si rara in presa, in general), dar este o performanta greu de sustinut, atata vreme cat adminis0ratia pare sa faca tot ce-i sta in putinta pentru a contrazice aceasta tendinta.

Sa fii sunat cu trei-patru ore inaintea tiparirii revistei si sa ti se spuna ca se reduce cu patru numarul paginilor acesteia, apoi, la insistentele redactorului-sef, sa se descopere ca economia obtinuta astfel ar fi derizorie (si, desigur, invers proportionala cu deficitul de imagine) este inca o dovada clara a amatorismului lautaresc cu care se „administreaza” aceasta revista.

De parca n-ar fi suficient, Directorul General Adrian Rus intentiona sa inaugureze o politica editoriala unica in presa romaneasca: redactia sa-i propuna vanzatorului ei de publicitate clienti si campanii publicitare, iar vanzatorul, la randul sau, sa ofere teme de articole (generale, nu publicitare!), sa judece valoarea de umor a continului revistei, ba chiar sa aleaga coperta revistei.

In concluzie, redactia Academiei Catavencu nu este dispusa sa scrie gratis, la comanda administratorului de trust, cu acordul portarului si cu supervizarea femeii de serviciu.

Citeste si:
O firma din grupul Nova, controlat de Dan Adamescu, intra in...
O firma din grupul Nova,...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
STUDIU: De unde se informează românii?
Setari Cookie-uri