"Am demisionat astazi (vineri) de la RT. Am un respect urias pentru multi din echipa, dar sunt pentru adevar. pic.twitter.com/mZ1g0R7N0D", scrie Firth, in acest mesaj. Firth si-a anuntat demisia la aproape doua ore dupa ce a scris in alt mesaj, postat tot pe Twitter, ca prezentatorii RT "lucreaza pentru Putin" si raspandesc "minciuni", intr-o conversatie cu Polly Boiko, corespondentul RT London. Ea a acuzat postul ca le cere prezentatorilor sai sa "ascunda adevarul" si a adaugat ca s-a saturat, noteaza Mediafax.

"@Polly_Boiko @ukTanos Minciuni. Lucram pentru Putin. Ni se cere zilnic daca nu sa-l ignoram total, sa ascundem adevarul", a scris ea in acest prim mesaj. De asemenea, inainte sa demisioneze, ea a criticat modul in care postul pro-Kremlin acopera criza din Ucraina.

"Regula 1 in ghidul stilului RT: Este INTOTDEAUNA vina Ucrainei* (*adauga alt nume dupa caz)", a denuntat ea in acest mesaj. Alta prezentatoare RT, Liz Wahl, a criticat si ea in mod public postul, anterior. Dar Wahl a demisionat in direct, declarand ca nu poate sa suporte un post care "spala actiunile lui Putin" si care-i cere sa "promoveze politica externa ruseasca".

De asemenea, prezentatoarea RT Abby Martin a denuntat, in martie, invazia Rusiei in Ucraina, subliniind cu indrazneala ca "ceea ce a facut Rusia este gresit". Postul nu a concediat-o pentru ca vorbit deschis. "Ar fi dat foarte rau daca as fi fost concediata", a declarat ulterior Martin pentru agentia AP.

Citeste si:

Firth a descris vineri, ulterior, pentru revista britanica dedicata presei Press Gazette, momentele care au determinat-o sa demisioneze. Ea a descris atmosfera din redactie, joi, in momentul in care a aparut stirea despre prabusirea avionului Malaysian Airlines in Ucraina si suspiciunea ca a fost doborat de catre separatisti prorusi.

"Ieri (joi), cand a aparut stirea (despre prabusirea avionului Malaysian Airlines in Ucraina), parca simteai o lovitura in stomac, ca atunci cand vei obtine faptele si va fi un subiect urias", a spus ea. "Si am intrat in camera stirilor, iar ei difuzau marturia unui martor ocular de Dumnezeu-stie-unde care dadea vina pe Guvernul ucrainean, iar situatia era atat de volatila", a adaugat Firth.

Jurnalista afirma ca, in acel moment, si-a promis ca daca i se va "cere sa sara peste fapte si sa nu spuna adevarul", atunci va pleca. "Si, iata, am plecat", a conchis ea, adaugand ca RT "nu este nici o organizatie placuta".

Sursa foto: TarzanASG