China va investi un miliard de dolari pentru constructia unui oras al filmului in stil frantuzesc si organizarea unui festival de film similar celui desfasurat la Cannes, centrul urmand sa fie situat in districtul Anji, situat la trei ore de Shanghai, informeaza theguardian.com, citat de Mediafax.

Astfel, China planuieste sa organizeze un festival de film inspirat de cel de la Cannes, acesta urmand sa se desfasoare in regiunea de est a provinciei Zhejiang, potrivit publicatiei China Daily.

Autoritatile chineze lucreaza impreuna cu institutiile din orasul francez Cannes, care gazduiesc evenimentul incepand din 1946, sa organizeze un festival similar in districtul Anji.

Intentia acestora este de a construi un oras francez cu o tematica cinematografica si un centru turistic in una din cele mai pitoresti regiuni ale Chinei, cunoscuta pentru padurile sale de bambus. Anji este, de asemenea, o regiune-pilot pentru locuintele ecologice.

"Acest festival de film ar trebui sa sustina lungmetrajele puternice chineze. Speram ca acest program sa impinga industria cinematografica a Chinei la un nivel mai inalt", a declarat Xian Wunan, de la Asia Pacific Exchange and Cooperation Foundation, pentru China Daily.

Citeste si:
Ce am invatat la Cannes Lions 2008
Ce am invatat la Cannes Lions...

Anji a fost legata la reteaua de drumuri nationale intre 2000 si 2002 si ramane una din regiunile cel mai putin dezvoltate din intreaga tara. Cu toate acestea, drumul pana la Shanghai cu masina dureaza mai putin de trei ore, iar zona a atras o serie de investitori din China si din strainatate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Amour - agonie si indurare