Ethan Nadelmann, de la Alianta Politica a Drogurilor, a spus ca editorialul a necesitat “claritate morala si intelectuala precum si curaj, conform unei declaratii.

In editorial se face referire la “schimbarea masiva de cultura din America”, declara Allen St. Pierre, directorul executiv al Organizatiei Nationale pentru Reforma in Legea Consumului de Marijuana, intr-un interviu pentru USA Today. Pe partea cealalta a baricadei, Abordarea Inteligenta a Consumului de Marijuana a avertizat ca "date obtinute anterior demonstreaza o crestere a numarului de apeluri la centrele de dezintoxicare din Colorado”, intr-o declaratie ca raspuns la editorial.

Grupul cere Guvernului Federal “sa avanseze strategia de reducere a consumului de marijuana si consecintele acestuia”. Incepand cu ora 12:30 luni, 4043 de comentarii ale editorialului erau pentru legalizarea consumului de marijuana, 206 impotriva si 41 neutre, conform unei postari de pe blogul NYT. Mediaite noteaza ca profilul celor care citesc NYT este de orientare socialista/republicana si sustine legalizarea consumului. “Faptul ca marijuana ramane un drog de categoria 1 pentru agentii federali este o nebunie” scrie un cititor. “Este 2014. Nu mai fuma iarba si conduce in acelasi timp” scrie un altul.

Citeste si:

NYT nu este primul ziar care abordeaza problema consumului de iarba, dar este una dintre cele mai importante publicatii, pe langa National Review, Las Vegas Review Journal si Star Ledger, conform Politico.

La nivel actual, 23 de state plus districtul Columbia au legalizat consumul de marijuana medicala, in timp ce Colorado si Washington folosesc halucinogenul pentru uz recreational. Guvernul federal inca listeaza marijuana ca fiind un drog de categoria 1, creand dependenta si neavand niciun uz medical.

Autorul editorialului de la NYT, Andrew Rosenthal, a afirmat ca boardul editorial a considerat ca dovezile stiintifice si costurile sociale ale interzicerii consumului de marijuana sunt cele care au “ruinat prea multe vieti tinere”, conform postarii de pe blogul NYT. Editorialul este primul dintr-o serie de 6 articole care acopera consumul de marijuana si Rosenthal va primi intrebari online pana la ora 4:20.

Sursa foto: Shutterstock.com/Marijuana medicala