"Cred ca principala solicitare a mass-media independenta, corecta si profesionista este aceea de a nu avea niciun fel de presiuni. Si, din punctul acesta de vedere, va asigur de acest lucru. Mai departe, exista politici practicate in anumite tari cu care sunt de acord, dar acestea presupun un singur lucru sa existe un proiect, program, care sa vina din randul categoriei, din randul mass-media. Nu o sa vina guvernul cu un proiect pentru ca se va spune ca e pentru cineva. Exista si partea ilegala, exista partea necurata, pe care am pomenit-o, cea in care anumiti patroni de media, si mie mi s-a intamplat acest lucru cu domnul Adrian Sarbu, mi-au cerut favoruri ilegale. Sa nu plateasca taxe, impozite ca altfel mass media pe care o detine dansul ma va ataca tot timpul. Ori aceste lucruri cred ca sunt de condamnat si nu trebuie sa existe. Nici politicienii nu trebuie sa faca presiuni asupra media, nici patronii de media nu trebuie sa faca presiuni", a spus Ponta, potrivit Realitatea TV.

El s-a declarat “revoltat” de faptul ca jurnalistii de la Antena au fost afectati de condamnarea lui Dan Voiculescu, fara a mentiona insa aceste nume.

“Sa confisti sedii de presa si sa pui o presiune fizica asupra unor institutii de media e un lucru care nu s-a mai intampla in 25 de ani in Romania si cred ca este un lucru ingrijoratror. O parte din presa s-a si bucurat”, a declarat premierul, potrivit Hotnews.ro.