Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a hotarat sa aplice in acest caz o decizie de intrare in legalitate, ceea ce implica faptul ca aceste spoturi nu mai pot fi difuzate in aceasta forma care incalca legislatia audiovizualului privind informarea corecta a publicului. CNA a hotarat sa ia aceasta decizie, desi in prezent cele patru spoturi nu mai sunt difuzate, pentru a preveni insa o eventuala reluare a difuzarii lor. "Aceasta decizie are doar un efect de asigurare pentru viitor. Ne asiguram ca nu se va mai recurge la asemenea lucruri", a spus membrul CNA Rasvan Popescu, in sedinta Consiliului.

Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi, la propunerea lui Rasvan Popescu, pentru incalcarea articolului 93 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, potrivit caruia "Comunicarile comerciale audiovizuale trebuie sa respecte, indiferent de forma si de durata, principiile de protectie a minorului, de informare corecta a publicului, de respectare a demnitatii umane, de asigurare a unei concurente loiale".

Potrivit lui Rasvan Popescu, aceste spoturi creeaza o confuzie. "Ai impresia ca vorbeste Constantin Brancusi, dar nu este asa", a spus Popescu.

Citeste si:

La randul sau, membrul CNA Florin Gabrea a declarat ca aceste spoturi reprezinta "o grosolanie fara seaman". "Sunt imagini cu Constantin Brancusi, autentice, si este plantata toata povestea intr-o minciuna. Este un fals, o deturnare de la realitate", a mai spus Gabrea.

CNA a primit sase reclamatii in urma difuzarii acestor spoturi publicitare, care au fost transmise la televiziunile Acasa TV, B1 TV, Discovery, Diva, National Geographic, Pro TV, Realitatea TV, Romania TV, TVR 1, Universal Channel, in luna septembrie. Spoturile ar fi fost difuzate si in luna octombrie la anumite televiziuni.