Tranzactia prin care Mediafax Group, unul dintre cele mai mari grupuri de presa de pe piata locala, ar fi urmat sa investeasca in reteaua de marketing afiliat 2Parale, nu a mai avut loc pentru ca reprezentantii publisherului s-au miscat foarte greu, a declarat Dorin Boerescu, CEO 2Parale, in cadrul celei de-a saptea editii a M&A Outlook, conferinta organizata de wall-street.ro impreuna cu EY, Pathfinder si PeliFilip.

In septembrie 2013, la putin timp dupa ce Stefan Iordache (cofondator al grupului de comunicare Leo Burnett) a iesit din actionariat, Mediafax a anuntat ca pana la finalul anului va investi in reteaua 2Parale.

„Lucrurile s-au miscat foarte greu, se intorsese si Adrian Sarbu (n.red. fondator si proprietar al Mediafax) acolo, a devenit clar pentru noi ca investitia nu va avea loc. Si de aceea am facut tranzactia cu Sergiu Negut si grupul de investitori condus de el. Dar Mediafax nu a investit, desi si-au dorit asta inclusiv dupa tranzactia cu Sergiu”, a mai spus Boerescu.

2Parale a fost infiintata in 2008 de catre Radu Spineanu, iar in februarie 2009 a primit o finantare de la fondul Seed Money. De la finalul lui 2009, Dorin Boerescu a devenit CEO si cel mai important actionar, compania trecand prin cateva runde succesive de finantare. Radu Spineanu a ramas actionar minoritar, potrivit site-ului 2parale.ro.

Ulterior, compania i-a mai avut ca actionari pe Daniel Enache si Stefan Iordache. La inceputul anului trecut, participatia de 40% detinuta de Stefan Iordache a fost cumparata de Dorin Boerescu impreuna cu un grup de investitori format din Sergiu Negut, Radu Atanasiu, Teodor Cimpoesu, Istvan Kocsolade si Bogdan Danila. Acestia au cumparat actiunile managerului Leo Burnett, dar au facut si o investitie pentru dezvoltarea companiei. Dorin Boerescu este principalul actionar al 2Performant Network, compania care detine platforma 2Parale, cu 55% dintre actiuni, conform Registrului Comertului.

In urma cu o luna, compania a anuntat ca s-a transformat din societate cu raspundere limitata (SRL) in societate pe actiuni (SA).

“De curand am ajuns la maturitate si astfel ne putem tine promisiunea de a le da actiuni in companie unor oameni din management. Practic, este o decizie pe care am luat-o pentru a castiga viteza, pentru a include in actionariat mai multi oameni si pentru a face mai lichida finantarea investitorilor care au venit alaturi de noi”, a adaugat seful 2Parale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri