Japonezii de la Nikkei cumpara publicatia Financial Times pentru 1,19 mld. euro

Grupul britanic Pearson a decis sa vanda publicatia Financial Times (FT) companiei japoneze Nikkei pentru suma de 844 milioane de lire sterline (1,19 mld. euro), dupa ce a detinut acest ziar prestigios timp de aproape 60 de ani, conform CNBC.

Compania japoneza Nikkei a invins grupul de presa german Axel Springer in incercarea de a cumpara publicatia de la grupul britanic Pearson pentru suma de 844 milioane de lire sterline (1,19 mld. euro). Grupul Pearson, care a devenit liderul mondial in domeniul publicatiilor educationale, considera ca a sosit momentul sa isi concentreze intreaga atentie asupra strategiei sale educationale si sa nu mai vizeze sectorul mass-media.

Grupul Pearson a confirmat, ulterior, ca s-a aflat in ultimele luni in negocieri avansate care vizau o potentiala vanzare a FT, insa a refuzat sa ofere informatii suplimentare. Informatii publicate anterior de alte companii de stiri sugerau faptul ca FT ar putea fi vandut cu 1 miliard de lire sterline (1,4 miliarde de euro), insa mai multi analisti economici au spus ca aceste estimari erau mult prea optimiste. Printre potentialii cumparatori enumerati de acele companii de stiri se aflau Bloomberg, grupul editorial german Axel Springer si grupul Thomas Reuters. Un purtator de cuvant de la Thomas Reuters a refuzat sa comenteze aceste informatii, scrie Mediafax.

Cu o vechime de 171 de ani, Pearson detine si un numar mare de actiuni in grupul Penguin Random House.

Vanzarea Financial Times, o publicatie specializata in informatii economice, a fost subiectul multor speculatii, dupa ce grupul Pearson s-a orientat tot mai mult in ultima vreme spre furnizarea de servicii educationale in America de Nord si pe pietele emergente. Grupul britanic a spus, insa, de mai multe ori ca isi pastreaza angajamentul fata de ziarul Financial Times, avand in vedere brandul puternic reprezentat de aceasta publicatie.

Citeste si:
Dancila a avut dreptate: Maxima vizibilitate. A coruptilor, insa
Dancila a avut dreptate:...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri