Patrick Drahi, al treilea cel mai bogat om din Franta, este proprietarul grupului telecom Altice, din care fac parte companiile Numericable (cu operatiuni in distributie de televiziune) si SFR - Societe francaise du radiotelephone (companie de telecom). Totodata, Patrick Drahi detine cotidianul Liberation si saptamanalul L'Express, doua dintre cele mai importante publicatii franceze, televiziunea de stiri israeliana i24news si grupul israelian de televiziune si telefonie mobila Hot, potrivit Mediafax.

Dupa ce, in iunie 2014, a cumparat Liberation, iar, in februarie 2015, L'Express, alaturi de alte reviste, Patrick Drahi detine al cincilea grup de presa scrisa din Franta si doreste sa se extinda in media. Patrick Drahi si Alain Weill vor lansa in curand o oferta publica de achizitie a grupului NextRadioTV, pentru o suma de circa 595 de milioane de euro. Astfel, pana in 2019, Patrick Drahi ar putea sa preia controlul total al NextRadioTV, unul dintre cele mai mari grupuri media independente din Franta.

NextRadioTV a fost infiintat in anul 2000, de Alain Weill, care este in prezent presedinte-director general al acestui grup de media si detine un pachet minoritar de actiuni in aceasta companie listata la bursa si in care aproape 60% din actiuni sunt detinute de alte persoane/ companii. NextRadioTV include, printre altele, postul de radio generalist RMC, televiziunea de stiri BFMTV si televiziunile tematice RMC Decouverte si BFM Business. In 2014, NextRadioTV a avut o cifra de afaceri de 195,1 milioane de euro.