Miliardarul franco-israelian Patrick Drahi, proprietarul grupului telecom Altice, s-a aliat cu antreprenorul media Alain Weill pentru a prelua grupul francez de televiziune si radio NextRadioTV si vor lansa o oferta publica de achizitie a acestuia de 595 de milioane de euro, potrivit lexpress.fr.

Patrick Drahi, al treilea cel mai bogat om din Franta, este proprietarul grupului telecom Altice, din care fac parte companiile Numericable (cu operatiuni in distributie de televiziune) si SFR - Societe francaise du radiotelephone (companie de telecom). Totodata, Patrick Drahi detine cotidianul Liberation si saptamanalul L'Express, doua dintre cele mai importante publicatii franceze, televiziunea de stiri israeliana i24news si grupul israelian de televiziune si telefonie mobila Hot, potrivit Mediafax.

Dupa ce, in iunie 2014, a cumparat Liberation, iar, in februarie 2015, L'Express, alaturi de alte reviste, Patrick Drahi detine al cincilea grup de presa scrisa din Franta si doreste sa se extinda in media. Patrick Drahi si Alain Weill vor lansa in curand o oferta publica de achizitie a grupului NextRadioTV, pentru o suma de circa 595 de milioane de euro. Astfel, pana in 2019, Patrick Drahi ar putea sa preia controlul total al NextRadioTV, unul dintre cele mai mari grupuri media independente din Franta.

NextRadioTV a fost infiintat in anul 2000, de Alain Weill, care este in prezent presedinte-director general al acestui grup de media si detine un pachet minoritar de actiuni in aceasta companie listata la bursa si in care aproape 60% din actiuni sunt detinute de alte persoane/ companii. NextRadioTV include, printre altele, postul de radio generalist RMC, televiziunea de stiri BFMTV si televiziunile tematice RMC Decouverte si BFM Business. In 2014, NextRadioTV a avut o cifra de afaceri de 195,1 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri