CNA a respins, marti, o solicitare de acordare a unei licente audiovizuale televiziunii Linkpress TV, al carei director general este fostul candidat la Presedintie Mirel Mircea Amaritei, impotriva caruia, in 2013, procurorii au inceput urmarirea penala in dosarul insolventei Realitatea Media.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de marti, o solicitare a societatii Linkpresstv SRL din Bucuresti, pentru lansarea televiziunii generaliste Linkpress TV din Bucuresti. La sedinta CNA au participat reprezentantii acestei societati, respectiv Mirel Mircea Amaritei, directorul Linkpress TV, Dragos Vasilescu, directorul editorial, si Eugen Ionescu, directorul tehnic, relateaza Mediafax.

Potrivit dosarului depus la CNA, asociatul unic al societatii Linkpresstv SRL este Maricel Coman, iar investitia initiala in lansarea televiziunii Linkpress TV ar fi de 850.000 de euro.
In fata CNA, Mirel Mircea Amaritei a spus ca activitatea Linkpress TV a inceput inainte de solicitarea licentei pentru aceasta televiziune. "Ne-am desfasurat mai mult activitatea pe internet (...) Putem transmite live din orice loc, ceea ce ne face sa avem acces foarte usor la informatii in timp real. Strategia este bazata pe programe la cerere (...) Programele vor fi solicitate si votate de utilizatori. Ei isi vor construi propria structura, votand dinainte imbinand internetul cu televiziunea clasica", a spus Mirel Mircea Amaritei.

Membrii CNA i-au spus insa ca structura de programe a unei televiziuni nu poate fi modificata fara a avea aprobarea prealabila a Consiliului. "Structura serviciului de programe nu o schimbi un an de la primirea licentei. Ce doresc oamenii astia este in afara legii", a spus membrul CNA Monica Gubernat.

In schimb, Mirel Mircea Amaritei a afirmat: "Telespectatorii Linkpress TV isi vor crea propriul program si, conform legii, vom anunta la CNA noua grila de programe. Isi vor crea la modul general ceea ce vor sa vizualizeze". Potrivit acestuia, echipa televiziunii va fi formata din aproximativ 20 de angajati. "Vom avea putini angajati, pana in 20, deoarece ne bazam foarte mult pe tehnologie", a explicat Mirel Mircea Amaritei.

Klaus Iohannis cere CNA sa-si...
Citeste si: Iohannis: CNA sa-si indeplineasca obligatiile legale la referendum

De asemenea, Dragos Vasilescu, directorul editorial al Linkpress TV, a spus ca colegii sai au realizat multe reportaje care ar urma sa fie difuzate la aceasta televiziune. "Avem colegi care lucreaza de un an de zile la aceste reportaje", a spus acesta. In urma discutarii solicitarii, CNA a decis sa respinga cererea de acordare a licentei Linkpress TV. Un singur membru al CNA, Radu Calin Cristea, a votat pentru acordarea acestei licente, in timp ce restul membrilor prezenti la sedinta de marti (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu si Dorina Rusu) au votat "impotriva".

Avocatul Mirel Mircea Amaritei, presedintele Partidului Prodemo, a candidat la functia de presedinte al Romaniei la alegerile din 2014, primind in urma primului tur de scrutin 7.895 de voturi (0,08%). Pe de alta parte, in 2013, impotriva lui Mirel Mircea Amaritei, a lui Maricel Pacuraru si a lui Sorin Ionut Barbu, procurorii au inceput urmarirea penala in dosarul insolventei Realitatea Media SA. Cei trei au fost acuzati ca, in cadrul procedurii insolventei Realitatea Media, au antedatat contracte de cesiune, pentru a prejudicia societatea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Rusu (CNA): Guvernul si PSD boicoteaza referendumul pe Justitie