Fostele staruri ale radiodifuzorului public britanic (BBC) au preferat pentru noul lor show gigantul american Amazon, care are numeroase operatiuni in zona online, in defavoarea televiziunii private britanice ITV si a platformei online americane Netflix, care, in ultima perioada, si-a intensificat eforturile de expansiune la nivel european.

Astfel, potrivit unui anunt facut pe 30 iulie, Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May au semnat un contract cu grupul Amazon, pentru noul lor show, care va concura cu programul "Top Gear", ce va fi difuzat de BBC intr-o versiune relansata, care il va avea ca prezentator principal pe Chris Evans.

Din echipa noului show realizat de Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May va face parte si Andy Wilman, care a fost producator al "Top Gear".

Potrivit lui Wilman, emisiunea va beneficia de un buget de 160 de milioane de lire sterline, pentru 36 de episoade, informeaza contactmusic.com.

De asemenea, Amazon le-a oferit celor trei prezentatori "libertate creativa".

Citeste si:

Contractul semnat de Clarkson, Hammond, May si Wilman cu Amazon vizeaza realizarea a trei serii pentru serviciul pe baza de abonament Prime al Amazon. Productia pentru prima serie va incepe in curand, show-ul urmand sa fie lansat la inceputul toamnei anului 2016.

Denumirea noului show al lui Clarkson, Hammond si May nu a fost inca stabilita, insa acestia nu mai pot folosi brandul "Top Gear", care apartine BBC.

Noul show al fostelor staruri "Top Gear" va fi disponibil abonatilor serviciului Amazon Prime, care le furnizeaza utilizatorilor sai o uriasa arhiva de filme si show-uri TV, dar si o serie in crestere de programe originale ale Amazon, intre care se numara serialul de comedie "Transparent", ce a castigat anul acesta doua premii Globul de Aur, si serialul de tip drama "Ripper Street".

"Top Gear", unul dintre cele mai profitabile show-uri ale BBC, atragea pe vremea cand era prezentat de Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May aproximativ 50 de milioane de lire sterline pe an, pentru BBC Worldwide, compania prin care BBC isi desfasoara operatiunile comerciale la nivel international. Versiunea relansata a "Top Gear", care il va avea ca star pe Chris Evans, se va intoarce la televiziunea BBC2 anul viitor.

Sursa foto: ClarksonMayandHammond