Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca "decapitarea conducerii TVR printr-un vot politic nu rezolva nimic pentru ca nu Stelian Tanase a acumulat datoriile televiziunii publice", adaugand ca nici insolventa institutiei nu este o solutie si trebuie o rezolvare din partea Guvernului, relateaza Mediafax.

"Decapitarea Televiziunii Romane printr-un vot politic nu rezolva nimic. E o greseala, fiindca pleaca domnul Tanase acasa cu Consiliul de Administratie si vine domnul sau doamna, nu stiu cine va veni, si datoria ramane, tot trebuie o rezolvare din partea Guvernului. Guvernul ar fi avut posibilitatea de a initia stergerea datoriei catre stat nu alte datorii, fiindca nu se poate.

Ar fi avut posibilitatea de a veni cu o initiativa legislativa daca nu dorea acest lucru, prin care rezolva altfel problema preluand televiziunea la bugetul de stat asa cum se intampla in marea majoritate a tarilor din UE", a spus liderul UDMR.

El a adaugat ca insolventa televiziunii publice nu este o solutie si ca mai exista timp pentru a se gasi o solutie "mult mai buna si mai constructiva" decat decapitarea si politizarea TVR.

"Decapitarea nu va rezolva absolut nimic si politizarea televiziunii nu va rezolva datoria si problemele financiare, problemele structurale ale TVR. Nu Stelian Tanase si CA actual a acumulat aceste datorii, a mai redus din datorii. Decapitarea printr-un vot politic este greseala si nu ne duce spre rezolvarea situatiei. Daca vin cu insolventa ce au rezolvat? Nu au rezolvat nimic. In cazul TVR nici insolventa nu cred ca este o solutie, fiindca nu vorbim despre o firma, nu vorbim despre un actor din zona economica, vorbim despre un serviciu public. (...) Mai exista si la aceasta ora, pana cand ajunge raportul in plen, timp de a se gandi la o solutie mult mai buna, mult mai constructiva decat decapitarea politica si politizarea Televiziunii romane", a mai aratat Kelemen Hunor.

Citeste si:
Kelemen Hunor sesizeaza CCR pe marginea anticipatelor
Kelemen Hunor sesizeaza CCR...

Raportul de activitate al TVR pe anul 2014, care a fost respins de Comisiile pentru Cultura, va fi dezbatut si votat in plenul reunit al Parlamentului in sedinta de miercuri, conducerea TVR putand fi astfel demisia odata cu acest vot, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Raportul TVR, prin care ar putea fi demisa conducerea institutiei, va fi votat miercuri in plen

Raportul de activitate al TVR pe anul 2014, care a fost respins de Comisiile pentru Cultura, va fi dezbatut si votat in plenul reunit al Parlamentului in sedinta de miercuri, conducerea TVR putand fi astfel demisia odata cu acest vot, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

"Este raportul Comisiilor pentru cultura, care trebuie sa fie dezbatut in cel mai scurt timp si am decis sa-l dezbatem miercuri, sa-l supunem voturi. Miercuri va fi si votul pentru raport. Daca raportul va fi aprobat, fiind raport de respingere, atunci se dizolva Consiliul de Administratiei", a spus Valeriu Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a precizat ca, in cazul in care conducerea TVR va fi demisa, Comitetul liderilor din Parlament va trebui sa propuna un nou Consiliu de Administratie, care sa fie supus votului senatorilor si deputatilor.

Citeste si:
Coronavirus | Concursul Eurovision 2020 a fost anulat
Coronavirus | Concursul...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Un nou site a fost închis în România pentru publicarea de informații false
Setari Cookie-uri