"Acum, cititorii Playboy, o revista glossy pentru barbati, celebra pentru pictorialele sale nud, pot spune cu sinceritate ca au cumparat revista pentru articolele sale", se afirma intr-o analiza publicata de agentia de presa Reuters, scrie Mediafax.

Fondatorul si editorul-sef al revistei, Hugh Hefner, in varsta de 89 de ani, ale carui celebre pijamale de matase au intruchipat stilul revistei Playboy, a fost de acord, luna trecuta, cu o sugestie facuta de editorul Cory Jones si anume stoparea publicarii de imagini cu femei goale, precizeaza The New York Times.

Intr-o epoca in care orice baiat adolescent are un telefon mobil conectat la internet, iar acesta este la randul lui plin de pornografie, revista Playboy a optat pentru o strategie care ii permite sa publice in continuare imagini provocatoare cu femei, dar nu complet goale, a adaugat acelasi cotidian american.

Citeste si:

Playboy, revista care a avut-o pe Marilyn Monroe pe coperta numarului sau de debut din 1953, a optat pentru aceste modificari dupa ce tirajul sau a scazut de la 5,6 milioane de exemplare in 1975 la aproximativ 800.000 in zilele noastre. Dupa succesul initial, revista a fost criticata de simpatizantii filosofiei de dreapta, din cauza nuditatii afisate, dar si de catre simpatizantii filosofiei de stanga, mai ales de catre feministe, care au spus ca publicatia le reduce pe femei la rolul unor obiecte sexuale.

Anumite modificari sunt inca in dezbatere, inclusiv chestiunea publicarii unui pictorial in centrul revistei. Editorialistul revistei Playboy la rubrica de sexologie va fi o femeie, care va scrie cu entuziasm despre sex, a dezvaluit Cory Jones pentru The New York Times.

Revista a avut insa intotdeauna si o baza de clienti cu pretentii intelectuale, gratie articolelor publicate in paginile sale de scriitori de top precum Kurt Vonnegut, Joyce Carol Oates, Vladimir Nabokov, James Baldwin si Alex Haley, iar acei clienti au spus intotdeauna ca nu au cumparat revista doar pentru fotografiile sale. Interviuri ample cu personalitati istorice, precum Fidel Castro, Martin Luther King Jr., Malcolm X si John Lennon, au aparut de asemenea, cu regularitate, in paginile revistei Playboy.