Top 10 cele mai creative agentii de PR din lume

Weber Shandwick, Ogilvy PR si MSLGroup sunt cele mai creative agentii de relatii publice la nivel mondial, potrivit topului Global Creative Index 2015, realizat de The Holmes Report.

Clasamentul este realizat pe baza nominalizarilor si castigatorilor din cadrul a peste 25 de evenimente care ofera premii pentru PR la nivelul unui an.

Weber Shandwick s-a mai clasat pe primul loc si in 2012, anul in care a fost lansat Global Creative Index, aceasta fiind a patra editie a clasamentului.

Dintre primele zece cele mai creative campanii la nivel mondial, trei au fost create de Weber Shandwick (World Hunger Relief -pentru Yum! Brands), Danone Nutricia Crisis – Danone Nutricia si Who Framed Master Kong – Master Kong).

In Romania, compania afiliata Weber Shandwick este McCann PR, parte a grupului McCann Erickson, cel mai premiat grup de comunicare de pe piata locala la competitiile internationale, in special datorita agentiei de publicitate McCann Bucuresti.

Citeste si:
Gabriela Lungu pleaca la Londra ca vicepresedinte al Weber Shandwick
Gabriela Lungu pleaca la...

Topul este important si pentru Romania avand in vedere ca intre septembrie 2013 si ianuarie anul acesta, zona de creativitate a Weber Shandwick a fost condusa de Gabriela Lungu, fondatoarea agentiei locale The Practice. In aceasta perioada Gabriela Lungu a fost chief creative officer pentru Marea Britanie si EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) in cadrul Weber Shandwick. Din iulie, Lungu este director de creatie al TBWA London, una dintre cele mai mari agentii de publicitate la nivel global.

Pe locul al doilea se afla Ogilvy PR, companie care in ultimii doi ani s-a aflat pe primul loc in top. Locul al treilea este ocupat de MSLGroup, agentie de PR care a urcat un loc datorita campaniei Always’ #LikeAGirl, cea mai creativa campanie la nivel mondial, care pune accentul pe faptul ca femeile, in special cele tinere, au o influenta tot mai mare in societate.

Topul este completat de Edelman, Ketchum, Hill+Knowlton Strategies, Leo Burnett, Fleishmant-Hillard, Burston-Marstellar si Golin.

Citeste si:
7 romani pe care TREBUIE sa-i ai ca prieteni Facebook
Personalitati pe care trebuie...
Sursa foto: http://www.holmesreport.com/long-reads/article/weber-shandwick-and-trigger-top-2015-global-creative-index

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri