"Vrem sa reconfirmam ce am realizat in acest an, ca nu a fost o simpla intamplare, si ne propunem sa crestem traficul de persoane prezente la festival cu peste 20 la suta, si sa ajungem la circa 300.000, si cu cinci la suta numarul de turisti. Suntem deja contactati de artisti, o parte sunt cei care au participat la prima editie, care vor sa revina, cum sunt Armin Van Buuren, David Guetta, ATB, dar vrem sa aducem si altii, de acelasi nivel, sau din top-ul DJ-ilor. Bugetul pe anul viitor va fi cu 10 la suta mai mare decat anul trecut, undeva la cinci milioane de euro", a declarat Bogdan Buta, directorul general Untold, scrie Mediafax.

Potrivit acestuia, la prima editie a Untold au participat 240.000 de persoane, impactul financiar in comunitate fiind de aproximativ 23 de milioane de euro.

"Numarul turistilor care au vizitat Cluj-Napoca in luna iulie a crescut cu 27 la suta si credem ca datorita Untold, iar traficul in mall-urile clujene a fost cu 40 la suta mai mare decat intr-o perioada obisnuita. Ambitia noastra este sa punem Clujul pe harta majora a evenimentelor din Europa. Sutem nominalizati la Best Major Festival si Best New Festival din cadrul European Festival Awards", a afirmat Bogdan Buta.

Citeste si:

Prima editie a Festivalului Untold s-a desfasurat in perioada 30 iulie - 2 august, fiind evenimentul major din programul Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeana a Tineretului.

Pe cele opt scene ale festivalului au cantat patru dintre cei mai indragiti artisti electro-dance-music din intreaga lume - Avicii, Armin van Buuren, David Guetta si Dimitri Vegas & Like Mike, alaturi de peste 150 de artisti internationali si nationali, printre care ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, DJ Premier, Aron Chupa, Foreign Beggars, Wilkinson, Tom Odell, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie.

Sursa foto: Cont Facebook Untold