In editiile din 6, 9 si 10 noiembrie ale "WOWbizz" a fost prezentata o femeie, Doina, care ar fi cadru medical si care, fara a-i fi dezvaluit chipul, a spus ca in urma incendiului din Colectiv ar fi murit 67 de persoane, o cifra mai mare decat cea facuta publica de catre autoritati (63) , conform Mediafax.

Decizia de amendare a fost luata la propunerea membrului CNA Valentin Jucan, cu sase voturi "pentru" (Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu si Dorina Rusu).

Sanctiunea a fost aplicata pentru ca televiziunea Kanal D a prezentat afirmatiile respectivei femei fara a aduce dovezi care sa sustina aceste acuzatii, care, in opinia membrilor CNA, sunt de natura penala. Astfel, Kanal D a incalcat mai multe articole din legislatia audiovizualului.

In schimb, reprezentantul Kanal D, Catalin Baleanu, a spus ca in respectivele emisiuni au fost prezentate toate punctele de vedere. "Nu mi se pare nimic in neregula in ceea ce s-a difuzat. Punctele de vedere in legatura cu numarul mortilor au fost facute de un martor ocular, cadru medical", a spus Catalin Baleanu, precizand ca televiziunea Kanal D a prezentat, timp de 15 minute, si punctul de vedere pe acest subiect al secretarului de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Citeste si:

"Eu nu cred ca au fost verificate aceste informatii si nici nu cred ca au fost difuzate cu buna-credinta (...) Ati adus acuzatii foarte grave, de ordin penal. Daca acea persoana aduce asemenea acuzatii, dumneavoastra aveti obligatia sa aduceti dovezi. Ce s-a intamplat acolo nu mi se pare normal. Exista o persoana care, fara dovezi, aduce acuzatii foarte grave", a spus membrul CNA Lorand Turos, precizand ca identitatea sursei a fost ascunsa, nefiind clar daca acea persoana chiar este cadru medical.

"Noi am verificat calitatea dansei, am verificat unde lucreaza. Avem garantia ca este ceea ce spune", a spus, in schimb, reprezentantul Kanal D, Catalin Baleanu. El a precizat ca prezentatorul emisiunii, Madalin Ionescu, a pus mereu sub semnul intrebarii, in timpul respectivelor programe, afirmatiile facute de acea femeie.

La randul sau, membrul CNA Valentin Jucan a spus ca nu poate fi acceptata o astfel de opinie, precum cea avuta de respectiva femeie, fara dovezi. "Daca as spune ca ar trebui sa-i fie rusine lui Madalin Ionescu, ar fi un fel de pleonasm. Il prefer pe Leo de la Strehaia", a mai spus Jucan.

Sursa foto: AVN Photo Lab / Shutterstock