"Netflix, care are la nivel global peste 80 de milioane de abonati, a inceput sa ofere servicii in Romania incepand din luna ianuarie a acestui an. Una dintre criticile aduse de clienti a fost legata de lipsa subtitrarilor in limba romana, dar Evers promite ca aceasta problema va fi rezolvata partial in acest an. ”Pana la finalul acestui an, mai multe de jumatate dintre filmele puse la dispozitia publicului din Romania vor avea subtitrare in limba romana. Vrem sa ne largim baza de clienti”, a declarat Joris Evers, pentru News.ro.

Primii clienti ai platformei online sunt reprezentati de cei pasionati de tehnologie si filme, care vor sa aiba la dispozitie o arhiva de filme noi si care pot fi vizionate la o calitate foarte buna. Pentru a largi baza de clienti, compania ia in considerare inclusiv parteneriate cu operatorii telecom prezenti in Romania. ”In strainatate avem parteneriate cu Vodafone si Orange, discutam acum despre posibile colaborari si in Romania”, a declarat Joris Evers.

Vodafone ofera clientilor din Romania serviciul de televiziune online Seenow, iar Orange are in portofoliu serviciul Orange TV Go. Numarul filmelor disponibile pentru romani este insa mai mic decat cel la care au acces americanii, de exemplu. ”In SUA suntem de aproape zece ani, este o diferenta. Nici in Germania nu sunt disponibile atatea filme ca in SUA”, a declarat Joris Evers.

Citeste si:

Totusi, exista cazuri cand romanii pot vedea anumite seriale inaintea americanilor. Serialul ”Better Call Saul”, spre exemplu, nu putea fi vazut pe Netflix in SUA inainte de a fi difuzat pe canalul tv AMC, pe cand in Romania nu exista aceasta restrictie. Pirateria este cauzata, de regula, de frustrarea consumatorilor care vor sa vada rapid un film nou, iar unii dintre cei care vad acum filme piratate ar putea alege Netflix in viitor, fiindu-le usor sa faca schimbarea.

”Cei care se uita la filme doar la un televizor clasic vor avea dificultati mai mari in a trece pe Netflix. Televiziunea clasica nu are un viitor prea stralucit, toti vor dori sa aleaga ce vor dori sa vada, nu sa li se impuna o agenda”, a declarat Joris Evers.

Netflix ofera romanilor trei tipuri de abonamente. Primul, de 8 euro pe luna, ofera posibilitatea vizionarii filmelor pe un singur dispozitiv, dar fara o calitate Ultra HD. Al doilea tip de abonament, de 10 euro pe luna, permite vizualizarea de filme pe doua device-uri la o calitate Ultra HD. Al treilea tip de abonament costa 12 euro pe luna si ofera si posibilitatea de a vedea continutul pe patru device-uri.

Sursa foto: Gil C / Shutterstock.com