Compania ce opereaza platforma Cinemagia.ro, Imedia Plus Group SA, este suspectata de implicare intr-o posibila practica anticoncurentiala de impartire a pietei, prin crearea si mentinerea unei platforme private, construita separat de partea publica a site-ului ”Cinemagia”, utilizata de distribuitori pentru fixarea datelor de lansare a filmelor in cinematografe, astfel incat acestea sa nu se suprapuna, se arata pe site-ul Consiliului Concurentei.

Miercuri, Consiliul Concurentei a efectuat o inspectie inopinata la sediul si punctul de lucru al Imedia Plus Group SA. Inspectia a fost efectuata in cadrul investigatiei derulate de Consiliul Concurentei in domeniul distributiei de filme catre cinematografele din Romania. Directorul general al firmei a declarat pentru News.ro ca este ”aberant” ce vor si spera sa gaseasca inspectorii.

Consiliul a extins, prin Ordinul nr. 602/2016, investigatia din domeniul distributiei de filme catre cinematografele din Romania. Investigatia se refera la posibila incalcare a legii concurentei 21/1996 si a Tratatului privind Functionarea Uniunii Europene (TFUE) de catre Imedia Plus Group SA, de catre companiile care distribuie direct sau indirect filme catre cinematografe din Romania, precum si de catre firmele care exploateaza cinematografele din Romania.

In documentul publicat online, Consiliul mentioneaza ca Imedia Plus Group SA este suspectata ca mijloceste un posibil schimb de informatii confidentiale intre intreprinderile ce distribuie filme catre cinematografe. Intreprinderile ce distribuie direct sau indirect filme catre cinematografe din Romania sunt suspectate ca participa la posibile practici anticoncurentiale ce privesc impartirea de piata, fixarea orizontala de pret si fixarea verticala de pret, practici sustinute si printr-un presupus schimb de informatii confidentiale efectuat direct sau cu ajutorul altor intreprinderi.

Exploatantii cinematografelor din Romania sunt suspectati ca s-au implicat in mod activ in posibila practica anticoncurentiala de fixare a pretului, prin consultarea distribuitorilor de filme cu privire la campaniile promotionale ce vizeaza reduceri ale preturilor biletelor de intrare la
cinematografe si implementarea solicitarilor acestora, mijlocind, totodata, un posibil schimb de informatii confidentiale intre intreprinderile ce distribuie filme catre cinematografe, se mai arata in explicatia Consiliului Concurentei.

Citeste si:
Cinemagia.ro si alte 50 de companii, in vizorul Concurentei
Investigatii in domeniul...

In prezent, sunt investigate peste 50 de companii, cu sediul in Romania sau in alte state.

Documentele ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Global Records alocă 125.000 de euro pentru lupta contra COVID-19
Setari Cookie-uri