Abordand subiecte precum spiritualitatea, sanatatea fizica sau chiar instrumente si mecanisme de control social, documentarele de mai jos iti propun o noua versiune a realitatii, punand la indoiala multe din cele stiute. Iata cinci documentare care cu siguranta te vor pune pe ganduri si iti vor schimba maniera de a privi lumea:

Documentare care iti vor schimba felul in care privesti lumea

Secretul

Bazat pe cartea cu titlul omonin a Rhondei Byrne, documentarul se concentreaza pe legea atractiei si explica cum evenimentele din viata noastra reprezinta suma gandurilor pe care le atragem si le geneream. Departe de a fi doar o insiruire de idei precum “universul conspira la realizarea dorintelor”, "Secretul" propune o serie de masuri si practici ce ne pot ajuta a pune in aplicare gandirea pozitiva.

Legea Rezonantei

Aflat la granita dintre stiinta si spiritualitate, documentarul "Legea Rezonantei" pune accent pe aceeasi idee de schimbare a gandirii. Astfel, este necesar sa ne schimbam mai intai gandirea, pentru ca apoi sa ne schimbam starea de spirit si implicit, comportamentul si maniera de a actiona.

documentare care iti vor schimba gandirea

Sursa foto: Alexander Vasilyev/Dreamstime

Zeitgeist

Unul dintre cele mai vizionate documentare din zilele noastre, "Zeitgeist" prezinta religiile monoteiste, precum crestinismul, islamismul si iudaismul, atentatele de la 1 septembrie 2001 si Rezerva Federala Americana ca fiind instrumente de control social, de sclavie prin indatorare si de dominatie globala.

Cele cinci legi ale lui Hammer

Pe cat de apreciat, pe atat de controversat, doctorul german Ryke Geerd Hammer si-a castigat notorietatea prin conceptul propus in medicina globala: acela ca oamenii se imbolnavesc din cauza unui program mental destructiv, care apare in urma unui soc emotional. Documentarul “Cele cinci legi ale lui Hammer” evidentiaza legatura stransa dintre starea mentala a individului si aparitia bolilor.

Puterea prezentului

Bazat pe cartea cu acelasi titlu a lui Eckhart Tolle, documentarul se axeaza pe ideea ca ar trebui sa ramanem ancorati in prezent si sa alungam gandurile si faptele petrecute sau cele ar urma sa se petreaca. Doar in acest fel putem fi autentici cu noi insine si ne putem concentra pe cea mai buna versiune a noastra.

Sursa foto: Fer Gregory/Shutterstock