Scriitorul britanic Kazuo Ishiguro este castigatorul Premiului Nobel pentru Literatura din acest an “pentru descoperirea abisului din spatele sentimentului iluzoriu de conexiune cu lumea din romanele sale de o mare forta emotionala”, a anuntat astazi Academia Suedeza.

In varsta de 64 de ani, Ishiguro s-a nascut in Japonia, dar a emigrat in Regatul Unit la varsta de cinci ani, alaturi de familia. Cel mai cunoscut roman al sau, “Ramasitele zilei” (1989) a fost ecranizat in 1993, avand in distributie actori precum Anthony Hopkins si Emma Thompson.

Cele mai intalnite teme in romanele sale, opt la numar, sunt: memotia, timpul si autoiluzia. Pe langa carti, Ishiguro a mai scris scenarii pentru filme si seriale de televiziune. Alte romane scrise de Kazuo Ishiguro sunt: “Sa nu ma parasesti”, “Pe cand eram orfani”, “Uriasul ingropat” sau “Un artist al lumii trecatoare”.

Academia Suedeza a uimit opnia publica anul trecut, cand a decis sa acorde Premiul Nobel pentru Literatura cantaretului Bob Dylan “pentru ”crearea unor noi expresii poetice in marea traditie a cantecului american”, potrivit motivatiei oficiale a Comitetului Nobel. Bob Dylan a devenit astfel primul cantaret din lume care a castigat un astfel de premiu.

Printre favoritii acestui an s-au numarat Margaret Atwood din Canada, al carei roman “"The Handmaid's Tale" a fost recent transformat intr-un serial de televiziune, precum si Haruki Murakami din Japonia si Ngugi wa Thiong'o din Kenya.

Sursa foto: Kazuo Ishiguro Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri