Compania chineza CEFC si grupul financiar ceh-slovac Penta Investments au depus o oferta comuna pentru a prelua Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV, de la gigantul media american Time Warner, in timp ce alt licitator, PPF, si-a retras oferta, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, scrie Agerpres.

Valoarea ofertei CEFC - Penta este de aproximativ doua miliarde de dolari, dar pretul final inca nu a fost stabilit, desi tranzactia este aproape de finalizare, sustin sursele.

Anterior, CEFC a achizitionat de la Penta o cladire de birouri in Praga, dar are si alte investitii in Cehia.

PPF, un grup financiar detinut de Kellner, cel mai bogat ceh, nu mai liciteaza pentru CME, astfel incat singurii ofertanti sunt CEFC - Penta.

La inchiderea sedintei bursiere de luni, capitalizarea CME se ridica la 637,8 milioane de dolari.

Citeste si:
Tranzactie in fashion: discounterul polonez Pepco se vinde
Tranzactie in retail: Pepco,...

CME este o companie care opereaza in sase state din Europa Centrala si de Est, iar principalele surse de profit sunt Cehia si Romania.

Time Warner controleaza 46,5% din drepturile de vot la CME, insa, pe baza unor certificate care pot fi exercitate pana in luna mai 2018, controleaza 75% din actiunile CME. O posibila vanzare a CME a aparut dupa ce, anul trecut, AT&T a convenit preluarea Time Warner.

In Romania, din portofoliul CME fac parte: Pro TV, Acasa, Acasa GOLD, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania si Pro TV International.

CEFC China Energy Company Ltd. ar putea finaliza in curand achizitia unui pachet de 51% din actiunile companiei petroliere KMG International NV din Romania, controlata de compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan, KazMunayGas International. Aceasta este prezenta in 11 tari si detine rafinariile Petromidia Navodari (cea mai mare unitate de profil din Romania) si Vega Ploiesti (cea mai veche rafinarie in functiune), dar si retele de distributie de carburanti (Rompetrol) in Romania, Bulgaria, Moldova, Georgia, Franta si Spania.

Citeste si:
Prodal '94 a cumparat brandurile de apa minerala Lipomin si Carpatina
Prodal '94 a cumparat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Cum iti poti cumpara vacanta de vara cu MAGNETI DE FRIGIDER
Setari Cookie-uri