La inceputul anului, Academia Americana a anuntat nominalizarile pentru editia din acest an a premiilor Oscar, care va avea loc pe 4 martie. Printre filmele nominalizate se numara mai multe adaptari cinematografice ale unor opere literare, pe care te invitam sa le descoperi daca esti pasionat de citit si iti place sa compari cartea cu filmul. Iata cartile care au stat la baza filmelor nominalizate in acest an la premiile Oscar:

Carti care au stat la baza filmelor nominalizate la Premiile Oscar 2018

Call Me by Your Name

Filmul cu acelasi nume este nominalizat la premiile Oscar 2018 in cadrul mai multor categorii: cel mai bun film, cel mai bun actor, cel mai bun scenariu adaptat. Avand ca subiect principal iubirea dintre doua persoane de acelasi sex, nominalizarea "Call me by your name" incurajeaza diversitatea Premiilor Oscar din acest an. Ramane totusi de vazut daca va castiga marele premii, desi sansele sunt destul de mari, dupa ce anul trecut Moonlight a luat acasa marele premiu.

Romanul care a stat la baza filmului a fost publicat in 2007, dar odata cu lansarea filmului a inceput sa se bucure de faima. Scris de Andre Aciman, cartea a fost desemnata printre cele mai bune ale anului de publicatii precum New York Times, Publishers Weekly si Washington Post. Cele doua personaje principale, Elio si Oliver, se indragostesc pe parcursul unei veri in Italia, iar romanul ne face partasi la aceasta povesteste de dragoste interzisa, precum si la continuarea aventurii dupa 20 de ani.

The Disaster Artist

Un alt film nominalizat la editia din acest an a premiilor Oscar, „The Disaster Artist” are la baza cartea cu titlul onomin. Sa le luam pe rand: filmul este nominalizat la categoria celui mai bun scenariu adaptat si putea primi o nominalizare si pentru cel mai bun actor pentru interpretarea lui James Franco, daca actorul nu s-ar fi confruntat cu o serie de reclamatii de hartuire sexuala dupa ce a castigat un Glob de Aur pentru acest rol. Criticii spun ca filmul a fost pus intr-o lumina proasta de reclamatiile la adresa lui Franco.

In „Un artist numit dezastru” avem pe Tommy Wiseau, un outsider al industriei cinematografice al carui vis a fost dintotdeauna acela de a fi acceptat de industria hollywood-iana ca un veritabil realizator de film. Cartea, scrisa de Greg Sestero si Tom Bissel, este o relatare despre unul dintre cele mai proaste filme realizate vreodata, „The Room”. Cei doi autori rememoreaza deciziile si pasii care au dus la lansarea fimului, insa in acelasi timp aduc si un omagu prieteniei sincere si neconventionale. The Huffington Post l-a numit: „posibil cea mai importanta bucata de literatura care a vazut vreodata lumina tiparului”.

Beauty and the Beast

Unul dintre cele mai celebre basme din toate timpurile, „Frumoasa si Bestia” nu mai are nevoie de nicio prezentare: cu totii stim povestea si invataturile ce se desprind din ea. Dupa animatia din anii 1990, Disney a realizat lungmetrajul cu Emma Watson si Dan Stevens in rolurile principale, film care a spart mai multe recorduri de box office si a avut incasari de peste un miliard de dolari. „Beauty and the Best” este nominalizat in acest an in cadrul a doua categorii Oscar: cele mai bune costume si cea mai buna scenografie.

Cat despre carte, "Frumoasa si Bestia" este un basm francez, scrie de autoarea franceza Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve in 1740, insa de-a lungul timpului povestea a suferit transformari si a fost preluata de mai multi autori.

Blade Runner

Sequel-ul „Blade Runner 2049” a primit cinci nominalizari la premiile Oscar din acest an, pentru cea mai buna imagine, cele mai bune efecte speciale, montaj de sunet, mixaj de sunet si scenografie. Din distributia filmului fac parte nume celebre precum: Ryan Gosling, Ana de Armas si Harrison Fort. Filmul este de vazut!

La baza filmului insa se afla o cartea distopica, „Viseaza androizii oi electrice?”, scrisa de Philip K.Dick. Intr-un viitor apocaliptic, in care majoritatea animalelor au disparut, Pamantul este populat doar de oameni si androizi, acestia din urma fiind de doua feluri. Personajul principal, Rick Deckard, un vanator de recompense, are rolul de a ucide androizii falsi. Cartea a inspirat si filmul anilor80, „Blade Runner”, dar anumite teme sunt preluate si in sequel-ul din acest an.

Sursa foto: donatas1205/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri