Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Ringier Sportal SRL preia unele active ale ziarului cotidian Gazeta Sporturilor (GSP), se arata intr-un comunicat al institutiei.

Ringier Sportal SRL este o companie ai carei asociati sunt Ringier AG si Digital Ventures Ltd. Ringier AG face parte din Grupul Ringier, iar Digital Ventures Ltd este o societate constituita conform legislatiei din Bulgaria. Gazeta Sporturilor (GSP) este un ziar cotidian cu continut sportiv.

In conformitate cu prevederile Legii concurentei nr. (21/1996), operatiunea propusa este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei. Ca urmare, autoritatea de concurenta va evalua aceasta tranzactie in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

La inceputul lunii, Gazeta Sporturilor a fost cumparata de un joint-venture intre Ringier Romania si compania bulgara Sport Media Group: Ringier Sportal SRL, potrivit Pagina de Media. Tranzactia include editiile print (cu o medie de vanzari de 20.000 exemplare zilnic) si online (cu 3.5 milioane unici lunar) si asigura transferul echipei.

Citeste si:
Edenred cumpara platforma de beneficii pentru angajati Benefit Online
Edenred Romania...

Sursa foto: Consiliul Concurentei

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Concurenta a autorizat tranzactia dintre Dedeman si Element Industrial