"In urma informatiilor publicate joi de Libertatea, realizatorul Ionut Cristache ameninta ziarul cu tribunalul, invocand regulamentul GDPR, adica acelasi argument folosit de Guvern cand ascunde informatii publice. Precizam ca Libertatea a incercat sa il contacteze miercuri pe Ionut Cristache, pentru a oferi un comentariu pe subiectul salariului pe care il incaseaza la televiziunea publica. Realizatorul TVR nu a oferit niciu raspuns, in schimb a trimis o notificare pe adresa redactiei, in care ziarul este amenintat cu instanta", scrie Liberatatea.

Lunar, Ionut Cristache primeste de la TVR un salariu brut de 36.550 de lei, adica in mana jurnalistul ia 26.377 lei (aproximativ 5.650 de euro). Pentru acesti bani, el trebuie sa realizeze cel putin 10 emisiuni lunar, in conditiile in care show-ul sau, Romania 9, este zilnic, de luni pana joi. Fata de acest salariu fix, teoretic, banii primiti in mana sunt mai multi.

Fata de acest salariu fix, teoretic, banii primiti in mana sunt mai multi. Asta pentru ca de primirea salariului depinde realizarea unui rating cu cel putin 30% mai mare decat media postului. Lucru care nu este dificil de realizat, avand in vedere ca emisiune este in prime-time, adica perioada in care cele mai multe televizoare din Romania sunt deschise, mai scrie Libertatea, care spune ca jurnalistul ar mai incasa aproximativ 1.300 lei pentru rating.

TVR deschide sesiunea de...
Citeste si: TVR finanteaza cu 2,4 milioane lei productia nationala de filme

Sursa foto: tvr.ro