Agentia de digital user experience Grapefruit a terminat 2018 cu o cifra de afaceri de un milion de euro, in crestere fata de anul anterior. Cu un portofoliu predominat de industria bancara, industria tutunului si FMCG, Grapefruit mizeaza in 2019 pe video content, unul dintre principalele servicii spre care marile companii se vor indrepta si in acest an, dupa cum a declarat Georgiana Dragomir, managing director Grapefruit.

„In 2017 am muncit din greu si am ajuns la o cifra de afaceri de 885.000 euro. In 2018, in schimb, ne-am depasit toate asteptarile. Am reusit sa ne atingem toate obiectivele si cifra de afaceri de 1.000.000 euro”, spune Georgiana Dragomir, care lucreaza in cadrul agentiei de digital inca din 2008.

Grapefruit are, in principal, clienti din industria bancara, industria tutunului si FMCG, deoarece acestea sunt industriile care dau o importanta deosebita aspectului digital in momentul de fata, spune directorul agentiei. Printre clienti se numara: Philip Morris, Nestle, Garanti Bank, Alpha Bank, Maggi, Iqos, Nissan sau Dacia.

„Sunt tot mai multe industrii care apeleaza la Digital Transformation Programmes, pentru a nu ramane in urma: industria energetica, bancara, FMCG si telco. In urma unui research intern efectuat pe tot parcursul anului, video content-ul este unul dintre serviciile principale spre care se vor indrepta aceste mari companii. De aceea am hotarat sa continuam dezvoltarea lui in 2019”, spune Georgiana Dragomir.

Cat despre serviciile cele mai solicitate in cadrul agentiei in acest an, directorul Grapefruit explica ca se imbina intr-un pachet: „Nu poti avea una fara cealalta: design-ul are nevoie de content production exemplar, user experience-ul ar fi irosit daca ar fi insotit de platforme cu bug-uri, iar toate acestea au nevoie de o directie data de digital strategy & marketing pe care o punem la punct pentru clienti”.

Principalul trend care va marca industria de digital advertising in 2019 va fi utilizarea AI-ului si machine learning-ului prin chatbots conversationali si deep data analysis pentru a crea o experienta de cumparare cat mai fluenta si cat mai apropiata de cea umana pentru utilizator, considera Georgiana Dragomir.

„Primul trend ar fi Outsmarting Ad Blocking, realizat prin crearea unor reclame cu un mesaj mult mai relevant si mai engaging intr-un moment in care utilizatorul chiar are nevoie de produs. Al doilea trend este Predictive Consumerism, prin utilizarea marketingului si a tehnologiilor digitale de care dispune o companie, aceasta poate proiecta un produs sau un serviciu mult mai complet pentru utilizator, luand in considerare analiza datelor de pe platformele proprii. Cel din urma trend, Retail-ul digital, este accelerat de companii precum eMAG, care solicita firmelor mai mici sa isi faca prezenta simtita si in mediul online”, incheie directorul Grapefruit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri