Berlinala 2019: "Blue Boy", cu 2 romani in echipa de productie, recompensat cu Ursul de Argint

"Blue Boy", produs de argentinianul Manuel Abramovich, cu romanii Catalin Cristutiu, in calitate de editor de film, si Bogdan Georgescu, in calitate de producator creativ, a fost recompensat sambata seara cu Ursul de Argint pentru cel mai bun scurtmetraj la cea de-a 69-a editie a Berlinalei, scrie Agerpres.

Pelicula, o coproductie germano-argentiniana cu o durata de 19 minute, a fost selectata in sectiunea Berlinale Shorts si spune povestea unor lucratori sexuali in limbile romana, germana, engleza si italiana.

Lungmetrajul "Synonymes", al regizorului israelian Nadav Lapid, despre un tanar fost soldat israelian care fuge la Paris, a castigat sambata Ursul de Aur, fiind desemnat cel mai bun film din competitia oficiala a celei de-a 69-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin.

La primirea premiului, Nadav Lapid - primul regizor israelian recompensat cu cel mai important premiu al Berlinalei - a declarat ca acest film autobiografic ar putea provoca "un scandal in Israel". Insa, a adaugat el, "sper ca oamenii sa poata intelege ca furia, ostilitatea, ura si dispretul intervin doar intre frati si surori, atunci cand exista un atasament solid si emotii puternice".

Marele Premiu al Juriului a revenit peliculei "Grace a Dieu" ("By the Grace of God"), a regizorului francez Francois Ozon, o drama despre abuzurile sexuale comise de membri ai clerului asupra unor minori, in timp ce ursul Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor i-a fost acordat cineastei germane Angela Schanelec pentru "Ich war zuhause, aber"("I Was at Home, But").

Citeste si:
Lista castigatorilor la Festivalul de Film de la Berlin 2014
Lista castigatorilor la...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

In ceea ce priveste cele mai bune interpretari, Ursul de Argint pentru cea mai buna actrita i-a fost decernat actritei chineze Yong Mei, iar cel pentru cel mai bun actor lui Wang Jingchun pentru rolurile acestora din saga de familie "Di jiu tian chang" ("So Long, My Son"), de regizorul chinez Wang Xiaoshuai, unde cei doi dau viata unui cuplu care infrunta vicisitudinile vietii in China dupa haosul provocat de Revolutia Culturala.

Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu le-a fost acordat lui Maurizio Braucci, Claudio Giovannesi si Roberto Saviano pentru "La paranza dei bambini" (Piranhas), de Claudio Giovannesi.

Ursul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj a revenit peliculei "Umbra", de Florian Fischer si Johannes Krel, in timp ce "Blue Boy", produs de argentinianul Manuel Abramovich, cu romanii Catalin Cristutiu, in calitate de editor de film, si Bogdan Georgescu, in calitate de producator creativ, a fost recompensat cu Ursul de Argint pentru cel mai bun scurtmetraj.

De asemenea, pelicula "Oray", de Mehmet Akif Buyukatalay, a primit premiul pentru cel mai bun film de debut.

Citeste si:
Regizoarea romanca Adina Pintilie, dublu premiata la Berlinala
Regizoarea romanca Adina...

Saisprezece filme au concurat la aceasta editie pentru trofeul suprem al Berlinalei - Ursul de Aur, sapte dintre acestea fiind regizate de femei, inclusiv pelicula "The Kindness of Strangers", de Lone Scherfig, care a deschis festivalul pe 7 februarie.

Sursa foto: Liu zishan/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri